Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Громадський аудит, Статут та інціативи для відновлення Н.Одеської ТГ

7 липня 2022 р. відбулась зустріч  робочої групи  розробки Стратегії розвитку міської територіальної громади на 2023-2027 роки з представницею  ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» — учасником коаліції «Мережа ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії».

На зустрічі погоджено:

  • Методика та заплановано заходи аудиту ефективності органів місцевого самоврядування та навчального/коуч супроводу подальших спільних дій з молодими лідерами об’єднаної громади;
  • Проєкт Статутут міської ТГ з механізмами демократії участі. Пакет НПА https://drive.google.com/drive/folders/141EKF2M40sHjVN_MkSiIeMSG_jMl4o-?usp=sharing перед сесією міської  ради буде обговорено х жителями міста та сіл територіальної громади.

Також презентовано:

  • Сервіси партнерського річного проекту випускників на тему:«Згуртованість і демократія для ефективного відновлення ТГ»., якій стартував у 6-ти ТГ Миколаївської та Чернігівської областей;
  • Ініціативи жителів з розвитку креативного туризму  #химери_дикого_степу та Єланецький Степ , які будуть реалізовано у ТГ за підтримки  проекту #THC за кошти ЄС .

Фото — звіт

Експертка Мережі Тетяна Золотухіна так презентувала мету та сервіси проєкту з відновлення ТГ :

«Нашою метою у Н. Одеській, Вознесенській, Миколаївській, Березанській ТГ Миколаївській області у Менській, Городянській, Ріпкінській ТГ Чернігівській області є налагодження взаємодії «влада-громада» для ефективного відновлення ТГ від Російської агресії.

Планується проведення громадського аудиту ефективності управління та серія тренінгів для молодих місцевих лідерів з питань бюджетного законодавства, управління та проєктного менеджменту.

Після навчання робоча група разом з молодими місцевими лідерами підготує План відновлення територіальної громади, який планується затвердити у вересні – жовтні цього року.

Так на основі можливостей демократії участі та за допомогою експертів Мережі та спільноти випускників програм обмінів посольства США будуть сформовані місцеві «Плани відбудови та відновленні ТГ» та започатковані проекти з модернізації врядування та продовженні реалізації ключових реформ на принципах належного урядування.»

Так прокоментовала напрацювання засідання робочої групи Олена Хлівна- Андрєєва, начальник відділу економіки Новоодеської міської ради  соціально-економічного розвитку:

«Наша громада разом з Фонд развития г.Николаева працює над оновленням Статуту та розробкою Плану відновлення Н. Одеської громади.

Сподіваюсь, що затвердження радою Статуту стане важливим кроком з формування представницького органу як юридичної особи публічного права, щоб у подальшому мешканці отримали весь спектр публічних послуг та за допомогою механізмів демократії участі згуртуватись для відновлення і відбудови ТГ.

Також завдяки Фонду маємо методику громадського аудиту ефективності управління територіальною громадою та опитувальники для комунальних підприємств, бізнесу та мешканців громади.

Основною метою опитування трьох секторів – визначити головні пріоритети складання Плану відновлення нашої громади з врахуванням інтересів влади, бізнесу та громадськості.

У липні – серпні за опитувальниками ми зберемо інформацію,  а громадські аудитори сформують рекомендації та пропозиції щодо підвищення ефективності роботи виконавчих органів.

Також на заплановано тренінг ФРММ з проєктного менеджменту для представників влади та громадських організацій.».

Запрошуємо небайдужих жителів взяти участь у формуванні плану відновлення Н. Одеської міської територіальної громади!

З питань участі звертайтеся на E-mail: fondnikol@gmail.com .

Прес- служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Методичний супровід засідання робочої групи відбувається в рамках проєкту «Згуртованість і демократія для ефективного відновлення ТГ», якій реалізує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» в рамках діяльності коаліції «Мережа ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії» та за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>