Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Комплексна програма «Електронне місто Миколаїв»

Комплексна програма «Електронне місто Миколаїв» як механізм розвитку комунікацій в місцевії громаді Печать

Проект реалізується за фінансової підтримки МФ «Відродження»

Коротка анотація проекту

Проект спрямовано на подолання проблеми  відсутності комплексного механізму розвитку соціальних комунікацій при формуванні та реалізації політики сталого розвитку міської громади. Зокрема а) законодавчого на локальному рівні механізму оперативного доступу громадян до достатньої та достовірної інформації про діяльність органів місцевого самоврядування (ОМС) б) оперативного інформування про процедуру надання адміністративних послуг ОМС(дозвіл, соцзахист, жкг, освіта, охорона здоров’я та інш),  в) механізму та інструменту оперативного представництва прав та інтересів громади міста при формуванні та реалізації політики влади на місцевому рівні.

Результати  «Моніторингу стану локальної демократії в Україні» ВОО «Асоціації сприяння самоорганізації населення», від 2007 р., 2008 р свідчать, що  більшість рішень місцевої влади виконуються у неповному обсязі за відсутності  системи достатнього та оперативного інформування громади про дії ОМС та контролю громадськості за виконанням рішень міськради

Не вирішення проблеми є загрозою розвитку корупційної практики ОМС м. Миколаєва, зменшення довіри громадян і як слідство, зростанню їх пасивності та зниження підтримки реформ на місцевому рівні. До того ж,  рекомендований характер законодавчих вимог до стандартів здійснення інформаційної політики ОМС приведе до ігнорування принципів відкритості та прозорості міської політики, виконання яких вимагає  ЗУ N 539/97-ВР «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації» та фактичному ігноруванню реформ ОМС у м. Миколаєві.

Для вирішення проблеми на протязі 7 місяців (12.09р – 06.10р.) планується створити комплексну програму дій міської влади  «Е-місто Миколаїв» як механізм  розвитку соціальних комунікацій, та інструмент впливу громадськості (експертно-громадська рада при міськвиконкомі м Миколаєва (ЕГР)) при формуванні та реалізації міської політики сталого розвитку громади м. Миколаєва на сайті міськради www.gorsovet.mk.ua

Аналітичний документ «Рівень розвитку соціальних комунікацій при формуванні та реалізації міської політики розвитку м. Миколаєва»

Проект ПРОГРАМИ «Електронне врядування та електронна демократія в місті Миколаєві» на 2010-2015роки

Комментирование отключено.