Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Дитячі мрії збуваються

На днях відбулося урочисте відкриття дитячого ігрового майданчика в селі Широка Балка Бєлозерського району Херсонської області. Відкриття майданчику стало можливим завдяки реалізації  Молодіжним центром регіонального розвитку проекту  http://mcrrbilozerka.blogspot.com/  «Адвокасі по встановленню дитячого спортивно-ігрового майданчика в с. Широка Балка» організованого НГОО «Фонд розвитку міста Миколаєва» (ФРММ) www.frgn.mk.ua за фінансової підтримки Національного фонду підтримки демократії (NATIONAL ENDOWMENT FOR DEMOCRACY (NED www.ned.org )) м. Вашингтон, США і ФОНДУ ім. С. Баторія (м. Варшава, Польща).

На днях відбулося урочисте відкриття дитячого ігрового майданчика в селі Широка Балка, про який мріяли дітлахи, та молоді матусі, адже їм не було де погратися зі своїми дітьми, добре та корисно провести свій вільний час. Дітям доводиться займати себе різними іграми не завжди корисними та розвиваючими. Адже у сільських дітей, на відміну від міських, мало привілеїв для свого розвитку і дозвілля. Тому Молодіжний центр регіонального розвитку вирішив будь-що створити в селі місце-відпочинок, де наші діти із задоволенням та користю проводитимуть весь свій вільний час.

І ось перший крок — встановлення майданчика. Але перш ніж його встановити нам довелося зібрати підписи у жителів села, щодо потреби в селі такого майданчика. Потім було звернення до сільської ради щодо виділення земельної ділянки для встановлення майданчика. Наше звернення було задоволено і 30 грудня Широкобалківська сільська рада винесла рішення №167  «Про виділення земельної ділянки під дитячий ігровий майданчик».

Далі для залучення громадськості, влади та бізнесу до облаштування майданчика було проведенно акцію «Здійснимо дитячу мрію», де кожен небайдужий громадянин зміг допомогти чи то своєю працею, чи то грошима, чи будматеріалами. Охочих та небайдужих, на жаль, виявилося не багато.

Також велися переговори з депутатом обласної ради М.В.Опанащенко, який пообіцяв долучитися до акції та доповнити вже встановлений майданчик. Сподіваємося, що наші дітлахи зможуть гойдатися ще й на качелях чи каруселях…

Переговори з директором агрофірми «Білозерський» В.П. Сілецьким, щодо допомоги в облаштуванні дитячого майданчика залишилися на рівні переговорів. Директор пояснив свою відмову тим, що потрібно не просити, а працювати. Як колись у радянські часи задля доброї спільної мети працювали комсомольці.

І все ж таки є небайдужі люди, які розуміють, що потрібно згуртовуватися і об’єднуватися задля блага своїх дітей, своєї громади, адже ніхто крім нас цього робити не буде.

    Тож хотілося б ще раз подякувати родинам Шевченко, Чечіних, Петренко, Пак, Лопата, Гайдаш, Папошникових, Орлових, Виноградових за допомогу в облаштуванні дитячого  майданчика; колективу дитячого садка «Світлячок» у встановленні майданчика, організації та проведенні суботників; а також голові та депутатам Широкобалківської сільської ради, за виділення земельної ділянки під майданчик та взяття його на баланс сільської ради.

Наступний крок — озеленення майданчика. Тож хотілося, щоб до наступних кроків в облаштуванні місця-відпочинку долучалося якомога більше громадян, адже здійснювати  дитячі мрії та робити добрі справи — це велике задоволення.

     Наталія Виноградова

БРВХОМОО «Молодіжний центр регіонального розвитку»