Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Відбулось громадське обговорення з приводу розширення території кладовища на мікрорайоні Пряме (м.Вознесенськ)

IMG_1921З метою захисту своїх прав на поховання та збереження пам’яті про своїх предків мешканці мікрорайону Пряме розпочали активно діяти в напрямку розширення території кладовища.  Так, 21 березня 2013 року за участю секретаря Вознесенської міської ради Торжинської Л.М., заступника міського голови Котенко Л. П.  депутатів міської ради, посадових осіб юридичного відділу, відділу архітектури,  відділу земельних ресурсів, відділу зв’язків з громадськістю, управляння комунальної власності, курівництва КП «Регспод»  та  членів громадської робочої групи було проведено обговорення результатів аналізу ситуації, що склалась навколо розширення території кладовища. Ініціативною робочою групою були представленні наступні результати:

1)      На сьогоднішній день на «кладовищі» поховано близько 400 осіб.

2) Площа території кладовища становить 0,42 га, (42 сотки). Згідно Інструкції про порядок поховання, утримання кладовищ і організацію ритуального обслуговування в населених пунктах України КДI-204/12 Україна 182-91. Мінімальна площа кладовища повинна становити – 0,5 га.

2)   Межа існуючих захоронень знаходиться на відстані 300 м. від найближчого житлового будинку. Згідно тієї ж Інструкції бажано кладовище розміщати поблизу  зелених  насаджень,  на  відстані не менше 300 метрів від житлових та громадських будівель і зони відпочинку.

3)      Перше захоронення було зроблено в 1966 році, тобто захоронення здійснюються регулярно протягом 47 років.

4)      Останнє захоронення було зроблено 17  березня 2013 року.

5)      На сьогоднішній день на мікрорайоні «Пряме»  проживає  650  чоловік, з них приблизно 150 пенсіонерів.

6)      За даними районного РАГСу на території району щороку помирає близько 10-15 осіб.

За результатами громадського обговорення було з’ясовано, що земельна ділянка під розміщення кладовища знаходиться на межі між м. Вознесенськ та с. Бурське, що зумовлює необхідність вивчення та обговорення даного питання к керівництвом Вознесенської райдержадміністрації  та районної ради.  Усі учасники зібрання погодились з необхідністю розширення території районного кладовища та здійсненням комплексу необхідних заходів щодо юридичної легалізації захоронень на території мікрорайону.

Громадське обговорення відбулося в рамках реалізації проекту «Час діяти!», який здійснюється ОСН «Перлина Гаю» за підтримки НГОО «Фонд розвитку міста Миколаєва» та фінансується за рахунок коштів МФ «Відродження».

 

 

Контактна особа — Роман Бебінов

(Керівник комітету ОСН «Перлина Гаю»)

тел. (097) 992-33-94

 

Комментирование отключено.