Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

У Миколаєві відбудуться загальноміські громадські бюджетні слухання

20 вересня ініціативна група з 12 місцевих NGO та ОСББ на засіданні Експертно — громадської ради міськвиконкому (ЕГР) запустити перших загальноміських громадських слухань з питань ефективності і прозорості бюджету Миколаєва 2017- 2019 роки.

Урочисте підписання колективного листа зверненя миколаївському голові відбулось на виконання рішенняЕГР від 14 вересня за рекомендаціями трьох щорічних моніторингів рівня публічності участі і доброчесності прозорості громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!»

та серій громадських аудитів  доброчесності запровадження програмно цільового методу ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» 2017-18 р. та моніторингової досліджень ГО «Фонд ініціативного розвитку» у сфері енергозбереження та ГС «Федерація асоціацій малого та середнього бізнесу» у сфері управління комунальним майном у м. Миколаєві.

Голова Експертно громадської ради виконавчого комітету миколаївської міської ради Артем Ващиленко відкриваючи засідання казав:

«Системні моніторинги громадських експертів протягом 3-х років підтверджують корупціогенні чинники у системі управління бюджетним процесом. Їх долати можливо за активною участю всієї громади. Саме тому ми ініціювали загально міські громадські слухання.

Так миколаївці зможуть у листопади сформувати замовлення депутатам і чиновникам не тільки на пріоритети бюджетних видатків  а і демократичні механізми управління містом..»

Ініціатор проведення Заступник голови ЕГР та директор ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» Михайло Золотухін так прокоментував подію:

«…Наша Експертно-громадська рада має рецепти належного врядування. Але для їх сприйняття місцевими посадовцями, членами міськвиконкому і депутатами особливо у сфері місцевого бюджету нам потрібна допомога активних та розумних городян. У свій час ми розробили міську процедуру проведення громадських слухань.

Тепер ця процедура демократії участі допоможе городянам разом з місцевим посадовцям і депутатам налагодити таку систему управління, що дозволить отримати громаді якісні муніципальні послуги за зрозумілі, прийнятні громаді ціні вже у 2019р…..»

Пакет документів вже у міського голови. Чекаємо його рішеня щодо процедурних питань підготовки та проведення громадських слухань!

Прес-служба ГО «Фонд розвиткум. Миколаєва».

____________________________________________________________________________

Моніторингові дослідження відбулись в рамках проекту: «Ефективність, прозорість  місцевих бюджетів у Миколаївської та Херсонської областях під контроль громад», що реалізує ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» при партнерстві з ГО «Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень» за фінансової підтримки Національного фонду на підтримку демократії (англ. NED) та у рамках діяльності громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>