Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

На інформаційно-просвітницькому майданчику «Новий Миколаїв» обговорили хід реалізації проектів Громадського бюджету 2018-2019 рр.

1 листопада в рамках ХІ Миколаївських міських екологічних читань «Збережемо для нащадків» відбулася зустріч на відкритому інформаційно-просвітницькому майданчику «Новий Миколаїв».  

На зустрічі у форматі Ярмарку екологічних ініціатив зустрілися ініціатори проектів-переможців Громадського бюджету м. Миколаєва 2018-2019 рр. та обговорили стан, проблеми та перспективи реалізації проектів з благоустрою.

 

фотозвіт

Модерував зустріч Михайло Золотухін, член експертної групи з питань громадського бюджету м. Миколаєва, заступник голови експертно-громадської ради виконавчого комітету Миколаївської міської ради, директор ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва».

Учасники ознайомилися з одним із переможців конкурсу 2018 р. – проектом «Великий спортивно-розважальний комплекс «Котигорошко», ініціатором якого став Денис Барашковський.  Автор проекту розповів про хід виконання робіт з облаштування на розі вулиць Обсерваторна і Адмірала Макарова комплексу: встановлення декількох спортивних конструкцій і дитячого ігрового майданчика, лавочок, урн, освітлення, системи відеоспостереження, покриття тротуарною плиткою тощо. Денис також озвучив проблемні питання, що виникають на різних етапах реалізації проекту.

Проблеми виникали і під час реалізації проекту «Благоустрій дендропарку в сквері «Біла Акація», ініціатором якого став Альберт Панченко. Насамперед, це прояви вандалізму.

Анна Максименко познайомила з ходом проекту «Облаштування мережі велопарковок у загальнодоступних місцях м. Миколаїв. Ми за #веловибір», висловила подяку співробітникам департаменту економічного розвитку Миколаївської міської ради за увагу та підтримку громадських ініціатив.

Долучився до розмови і Дмитро Доценко, один з керівників проектів, що будуть реалізовуватися в 2019 році – «Еко Бульвар» і «Благоустрій транспортних кілець (озеленення)».

Про стан виконання проекту Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького «Облаштування «розумної» зупинки та скверу по вулиці Потьомкінській»  розповіли заступник директора Любов Варюхіна і керівник проекту Світлана Зайко.

Учасниками обговорення також стали начальник відділу соціально-економічного програмування управління економіки та інвестицій департаменту економічного розвитку Миколаївської міської ради Т. М. Днєєва та головний інспектор відділу майна та благоустрою адміністрації Заводського району Миколаївської міської ради А. В. Барковська. Вони висловили готовність до співпраці, зокрема — в налагодженні взаємодії з підрядниками і проектантами, консультуванні на всіх етапах з метою врахування проблемних питань, що виникали в реалізації проектів, тощо.

Голова Миколаївського клубу сприяння сталому розвитку та побудові громадянського суспільства «Спільні дії» Антоніна Галкіна висловила своє бачення проблем та запропонувала шляхи їх вирішення.

Учасниками та модератором зустрічі було висловлено декілька пропозицій щодо удосконалення процедури подання та розгляду проектів, серед яких: розширення терміну подачі заявок та розгляду їх експертною радою; зменшення терміну між датою визначення переможців та початком реалізації проектів; залучення експертів до попередньої оцінки проектних заявок; активне висвітлення ходу реалізації проектів в соціальних медіа, визначення підрядників і проектантів, які сумлінно ставляться до виконання робіт, дотримуються термінів та стандартів, а також обговорення виконання проектів наступного конкурсу на подальших зустрічах майданчика «Новий Миколаїв».

Пресс-служба ГО»Фонд розаитку м.Миколаэва»

(за матеріалами орг.комітету міських екологічних читань)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>