Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

ЛІКИ ДЛЯ ЕФЕКТИВНОСТІ РЕЗУЛЬТАТІВ МІСЦЕВИХ ФІНАНСІВ

26 січня 2019 р. у присутності 106 осіб прописали 65 учасників перших громадських обговорень з питань прозорості та ефективності бюджету м. Миколаєва 2017-2019 років прийняв відповідну РЕЗОЛЮЦІЮ.

Фото-звіт 

Головуючий слухань Артем Ващиленко (голова Експертно-громадської ради виконавчого комітету міської ради) закликав всіх учасників обговорення плідно попрацювати над важливим питанням для всіх містян.

— Бюджет міста – це, фактично, основний документ, який регламентує можливість виконання всіх міських програм, всіх дій, якими ми з вами, як виборці, наділили склад міської ради, її виконавчі органи – на певний період часу діяти в наших інтересах, забезпечувати якість життя міста, нашу безпеку, виконувати, власне, функції міського самоврядування, — зауважив Артем Ващиленко.

Експерт ГО «Фонд розвиткумю миколаєва» Тетяна Золотухіна представила хвороби муніципального фінансового менеджменту, що виявлено громадською експертизою  та представила відповідний аналіз ефективності  бюджетного процесу 207-19 років у в форматі «Бюджет для громадян» та  відеоролик щодо можливостей програмно — цільового методу для на ефективності бюджету громади.

Про активність представників громадянського суспільства та мовчання на обговореннях представників 13-ті з 21 головних розпорядників бюджетних коштів міської громади свідчать протокол та відео сюжети 3-х місцевих телеканалів і 5-ти, місцевих інтернет – видань та аудіо-запис громадських обговорень.

3 сюжети на  місцевих телеканалах:

ТК «МИКОЛАЇВ» 

ТРК «МАРТ»

ТРК «НИС-ТВ 

Резолюцію громадських обговорень 1-го лютого підтримала «Експертно-громадська рада виконавчого комітету миколаївської міської ради», розробив відповідний проект доручення миколаївського міського голови головним розпорядникам бюджетних коштів.

Таким чином місцеве самоврядування прийме ліки, що прописали учасники перших загальноміських громадських обговорень.

Прес — служба ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва»

#Миколаїв #міськарада #громада #бюджет _____________________________________________________________

Громадська експертиза та відеоролик  створено в рамках проекту ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» (ФРММ) на тему: «Від цілісності до ефективності місцевих бюджетів 4 областей України» за підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

Е — брошура створено за ресурси ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»  при методичної підтримки громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети» та  інформаційного сприяння виконавчого комітету Миколаївської міської ради.

Мета проекту: Запровадити міжнародні стандарти прозорого та підзвітного процесу бюджетування у принаймні 16-х пілотних місцевих громадах (містах регіонального значення та  об’єднаних територіальних громадах) в 4-х областях півдня та сходу України.

Партнери проекту: ДОГО «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики»; ГО «Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень» (м Херсон); ГО «Кризовий медіа — центр «Сіверський Донець» (Сєверодонецьк).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>