Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Херсонська область РЦ

З одного боку рекомендації аудитів двох громадянських об’єднань (ГО «Фонд майбутнього» та ГО «Центр сприяння інформаційних технологій ім. Стіва Джобса») почули ОМС:

У Генічеську, вперше на виконання аудиту ГО «Фундація майбутнього» у паспортах бюджетних районних програм на 2018 р. є 190000 грн., що витрачено на ремонт районної лікарні. Для його виконання були проведені поточні ремонтні роботи в інфекційному відділенні КЗ Генічеської ЦРЛ та залучені благодійні кошти на суму 53980 грн. За результатами розгляду постійної депутатської комісією з питань медицини та соціального захисту населення прийнято рішення про врахування рекомендацій моніторингу при формуванні бюджету на 2019 рік. Пост-реліз тут  .

У м. Херсоні:

На виконання рекомендацій моніторингового дослідження проекту ГО «Центр сприяння інформаційних технологій ім. Стіва Джобса:

  • Вперше в паспортах бюджетних програм а 2018 є 149800 грн. на облаштування пандусів житлових будинків в паспорті бюджетної програми передбачено в 2018 році (ГРБК- Департамент ЖКГ);
  • За результатами громадських консультацій:

міськвиконком 12.06.18 прийняв рішення про розміщення пандусів за 12 адресами;

Структура пандусів і їх відповідності потребам;

Поліція надає оперативну інформацію по установці пандусів та інших умов для людей з інвалідністю;

Спільно з Департаментом житлово-комунального господарства та Управлінням соціальної політики:

Проект міської програми доступності для осіб з особливими потребами (маломобільних осіб) до інфраструктури міста — 3 засідання.

пропозиції щодо внесення змін до цільових бюджетних програм:

За рекомендаціями моніторингу КП «Херсонелектротранс» в 2018 р закуплені 4 низькопольних тролейбусів» на суму 21 млн грн. Аналітична записка проекту та презентації результатів 8-ми грантерів тут .

З іншого, У м. Херсоні ОМС не почули ГО «Європейський вектор розвитку та ГО «Транспорт Херсонщини». Тому клієнти проекту звернулися у Державну аудиторську службу України. Відповідні релізи:

ГО «Європейський вектор розвитку» тут;

ГО «Транспорт Херсонщини» тут .

Згідно офіційних відповідей в 2019 році служба проведе 2 перевірки бюджетного процесу Херсона в сферах доріг і благоустрою. Реліз тут  .

Цей механізм тричі успішно апробований командою проекту у Миколаєві (2015 р.-2018 р.), м, Вознесенську (2016-18 г), в Дніпрі (20117-18). Також за рекомендаціями ЄВР «побілку поребриків» виключили з паспортів 2019р. Економія бюджету — 250 тис грн.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>