Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

АНОНС пресконференції «Громадська префектура для спроможності ОТГ на півдні України»

Дата проведення: 11 липня 2019 року, 11:00.

Місце проведення: Кризовий медіа-центр (м. Миколаїв, пр.Центральний 68, 2 поверх, вхід зі студії «Імідж»).

Реформи фінансової децентралізації та місцевого самоврядування для формування спроможних сільських, селищних та міських громад:

  • дали ОТГ всі повноваження та ресурси для вирішення застарілих питань місцевої інфраструктури та створення «точок зростання» добробуту мешканців; 
  • зобов’язали місцевих посадовців та депутатів запровадити належне, демократичне врядування на принципах прозорості та підзвітності перед громадою і державою.

Поки новонародженим ОТГ дали час на становлення. Переважно громадські аудитори допомагають лікуванню таких «хвороб», що заважають спроможності:

  • орієнтація на «проїдання» державних субвенцій/дотацій та коштів міжнародної технічної допомоги/грантів;
  • закритість та панування практики «звичаєвого права».

Під час пресконференції заступник голови Березанської райради Олексій Сидорчук презентує, як запроваджені рекомендації  громадського аудиту цілісності системи управління комунальним майном та розвитку комунальної інфраструктури, а також сервіси проекту «Добрі дороги гармонійних громад Березанщини». У свою чергу, директор ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» Михайло Золотухін оголосить набір на «Школу громадського префекта».

Запрошуємо місцеві медіа, громадських експертів та практиків до обговорення викликів, здобутків реформ та пошуку рецептів спроможних гармонійних місцевих громад!

Контакти для зв’язку:  cmcnikolaev@gmail.com, (096) 936-42-24 – Анна Нікуліна (координаторка  КМЦ. Миколаїв); fondnikol@gmail.com, (067) 512-16-32 − Михайло Золотухін, (директор ФРММ).

Пресконференція проводиться в рамках проекту «Демократичне, належне управління комунальним майном у 2-х ОТГ Миколаївщини», який реалізується ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» (ФРММ) за підтримки МФ «Відродження»та при партнерстві з ГО «Екоберезань», Установою «Агенція місцевого розвитку Коблівської ОТГ, Березанською районною радою та виконкомами Березанської, Коблівської ОТГ.

Пресконференція є черговим заходом проекту «Залучення мешканців сіл та міст до формування та комплексного розвитку спроможних територіальних громад»,, що реалізується Фондом при партнерстві з Миколаївською облрадою, Миколаївською ОДА згідно рішення облради №7 від 30.07.2015 р. «Про затвердження Плану заходів з реалізації у 2015-2017 роках» та на виконання завдання 3.2.2. Стратегії розвитку Миколаївської області на період до 2020 року».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>