Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Громадські префекти єднаються для ефективних місцевих бюджетів півдня України

На конференції 25-26 липня 2019р. у миколаївському бізнес-центрі «Олександрівський 43 представників громадянських об’єднань з 7-ми місцевих громад Миколаївської, Херсонської областей та м. Одеса погодили текст меморандум та розпочали процедуру формування коаліції #ГромадськаПрефектура, як сервісу захисту прав громадян на ефективне місцеве самоврядування та долання безкарності місцевих посадовців і депутатів.

«…Органи місцевого самоврядування вже мають всі повноваження та ресурси для належного ефективного врядування коштами громад!
Так чому у містах і селах погані дороги, благоустрій, а якість муніципальних послуг з врядування комунальним майном, землею освітою в освіті, послуг не задовольняє платників податків?

За результатами громадських аудитів, експертиз, що провели учасники конференції протягом 2017-2019 років у м Миколаєві, м. Вознесенську, м Херсоні виявлено ігнорування місцевими посадовцями і депутатами вимог діючого національного законодавства щодо відповідності, прозорості підзвітності місцевого бюджетного процесу.
Головним висновком громадських префектів, що причиною згаданих хвороб є як, бездіяльність державної системи контролю !!!
Саме тому актуальною та нагальною є формування та діяльність у місцевих та обласних коаліції #ГромадськаПрефектура…».
Так прокоментував подію директор ГО «Фонд розвитку м. Миколаєв» Михайло Золотухін». Відео — сюжет ТК «НІС- ТВ» .
Юристконсульт, Заступник директора Миколаївське відділення Установа «Центр сприяння місцевого самоврядування», Ганна Іпатенко також зазначила актуальність цілей конференції та запропонувала співпрацю громадським префектам зв становлення спроможних місцевих громад.
Учасники конференції презентували та обговорили.
— відповідні практики громадського впливу на Миколаївщині, Херсонщини (методики аудитів, діалогу з органами місцевого самоврядування, державними фіскальними і контролюючим органами);
— способи ресурсного забезпечення діяльності «Громадської префектури», зокрема презентуємо новий грантовий конкурс ФРММ за кошти NED; та набір у «Школу громадського префекту».
— результати громадського аудиту ефективності витрачання коштів місцевих бюджетів на місцеві дороги, енергозбереження, освіту та зелені насадження у м Миколаєві у порівнянні з іншим місцевими громадами з період 2017-2019 роки.
Матеріали конференції
Далі, приклади виступів практиків щодо:
По-перше, моніторингу та адвокасі:

А. Ващиленко, голова Експертно-громадської ради виконавчого комітету Миколаївської міськради. Відео ;
А Кашуба, ГО «Фонд ініціативного розвитку» на тему: Відео.
Відео
Відео
А. Дубогрій. ГО «Антикорупційний штаб»;
Відео
Т. Зелінська, ГО «Вознесенська асоціація розвитку місцевої демократії (м. Вознесенськ) на тему: Відео.

Презентація;
Б. Кудар, ГО «Учбово-методичний центр захисту прав людини» на тему: Відео.

О. Чалов, ГО «Енергетика і закон». Відео;

По-друге, щодо інструментарію залучення ресурсів:
О. Паленко, директор Асоціації інноваційного кластеру “RinnoHub”;
Б. Кошма, ГО «Ресурсний центр громадських ініціатив
Також за круглим столом обговорено результати громадського аудиту ефективності витрачання коштів бюджету м. Миколаєва, м. Херсону на місцеві дороги, енергозбереження, освіту та зелені насадження.
Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» та коаліції «Миколаївська регіональна платформа реформ» (МРПР)
_______________________________________________________________
Конференція відбудеться в рамках проекту «Громадська префектура для ефективних місцевих бюджетів», який реалізує ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» (ФРММ) спільно з ГО «Європейський вектор розвитку» (м. Херсон) за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні та в рамках діяльності коаліції 24-х НГО Миколаївщини «Миколаївська регіональна платформа реформ».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>