Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Міського голову визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення

Луков Віталій Дмитрович, міський голова м. Вознесенськ

Таке рішення  по справі 473/5036/19 прийняв Веселинівській районний суд 7 квітня 2020 року.

Розповідає про три кроки компанії адвокасі розповідає керівниця ГО «Вознесенська асоціація розвитку місцевої демократії (ВАРМД» Тетяна Зелинська

«По – перше, у вересні 2019 р. вознесенський голова проігнорував запити ВАРМД. Ця публічна інформації була необхідна для громадського аудиту ефективності муніципальної системи управління комунальним майном — потенційного джерела бюджету розвитку міської ОТГ;

По — друге, 5 грудня 2019 року йому вручений протокол про адміністративне правопорушення. Відбулося це в регіональному представництві Уповноваженого з прав людини в Миколаївській області. Вознесенському міському голові у грудні 2019 р могли присудити від 425 до 850 грн. адміністративного штраф за порушення права вознесенців на інформацію. Докладніше про справу та що зробив місцевий посадовець .

По- третє, 8 квітня 2020 р. Веселинівський районний суд визнав вознесенського міського голову винним у вчиненні адміністративного правопорушення відповідно ч.2 ст.212 -3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.».

Коментує подію координатор коаліції  #ГромадськаПефектура Михайло Золотухін:

«Вітаємо нашого місцевого координатора з перемогою! Це рішення суду стане важливим аргументом для отримання публічної громадянськими активістами та долання безкарності місцевих посадовців на шляху до прозорих, підзвітних та ефективних місцевих бюджетів.»

З іншого боку, ця справа про адміністративне правопорушення є свідченням необхідності відповідної реформи України! Так у судах відбулись дивні речі:

Справа розглядалась Вознесенським міськрайоним судом. Але судді відмовились судити свого земляка. Далі Веселинівський районний суд ТРИЧІ змінював дату її розгляду. А саме: з 25 лютого на 17 березня, а потім на 26 березня, а потім на 7 квітня 2020 року. Так і термін розгляду цієї справи ЗАКІНЧИВСЯ. Тому мер законного штрафу у 850 грн. не отримав.»

Коментує результати адвокасі громадський префект Тетяна Зелинська:

«Але, справа не в розмірі штрафу! Є факт притягнення до адміністративної відповідальності і підтвердження факту вини міського голови та його працівників. Визнана їх вина у несвоєчасній та неповній відповіді на запити про публічну інформацію від ГО ВАРМД». 

Але маємо ще є час для оскарження згаданої постанови районного суду…».

 

Нагадуємо, що команда вознесенського міського голови все ж надала потрібну для проведення громадського аудиту публічну інформацію.

Так чотири з восьми рекомендацій громадських префектів з підвищення прозорості, підзвітності та ефективності управління комунальним майном і землею вже почули в органах місцевого самоврядування міської об’єднаної територіальної громади (ОТГ) . Пост – реліз на http://frgn.mk.ua/?p=11516&fbclid=IwAR2ELfQvXRAGO59IfTA17Jexcxm7s44iJA4et2a-63VMeWOyqWwAQUkbR0Y.

Разом ми прийдемо до спроможної Вознесенської ОТГ!

Прес — служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» за матеріалами ГО «Вознесенська асоціація розвитку місцевої демократії».

Коуч супровід ГО «Вознесенська асоціація розвитку місцевої демократії» здійснює ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва в рамках проекту «Громадська префектура для ефективності місцевих бюджетів» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>