Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Партнерство ГО ФРММ та Вознесенської міської ради у сфері туризму

19 листопада 2020 р. директор ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» (ГО ФРММ) Михайло Золотухін та Вознесенський міський голова Євгеній Величко для розвитку креативного туризму на основі спадщини та культури підписали Меморандум про партнерство та співпрацю».

Документ передбачає консолідацію зусиль з метою сталого розвитку територій, розвитку інноваційних транскордонних креативних пропозицій у сфері туризму та культурної спадщини.

Так Вознесенська міська громада приєдналась до дворічного Грузино – Україно — Болгарського проєкту «Туризм, спадщина і творчість» («Tourism, Heritage and Creativity»( далі THC), що  реалізується Фондом за підтримки Georgian Arts and Culture Centre, Tbilisi (GE) за кошти Європейського Союзу ( Subsidy Contract No. BSB 1130).

Нагадаємо, що подібні  меморандуми нещодавно підписано з: 

  • Миколаївською міською радою (підписав Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич). Реліз http://frgn.mk.ua/?p=11900;
  • Березанською селищною радою ( підписав Березанський селищний голова Валерій Хоміцький). Реліз http://frgn.mk.ua/?p=11937.

Запрошуємо місцеві громади Миколаївщини до партнерства у проєкті THC!

За слова Вознесенського міського голови Євгенія Величка:

«…Саме культура дозволяє нам, не виїжджаючи з рідного міста, прожити власні маленькі історії: стати учасниками стародавніх обрядів…, подорожувати вулицями Вознесенська… різних часів, з цікавою книжкою перенестись в іншу епоху. Сподіваюсь, що участь у проєкті ТНС стане органічною часткою моїх «З00 заходів» й дасть новий поштовх гармонійного й заможного розвитку рідного міста.»

А так прокоментував подію директор ГО ФРММ Михайло Золотухін:

«Співпраця та єднання громад є запорукою формування спроможних громад на Миколаївщині. Саме тому ми їх запрошуємо до співпраці у проєкті THC.  Разом ми знайдемо та систематизуємо цікавинки культурної та історичної спадщини, громад, що можуть стати родзинками для розвитку креативного туризму. Місцеві активісти, туроператори та посадовці за нашою навчальною, грантовою та коуч- допомогою сформують основу Грузино – Україно — Болгарського туристичного маршруту. 

Так команда проекту THC сприятиме створенню нових робочих місць у громадах . Разом буде зроблено реальний крок до спроможних, гармонійних громади, що привабливі для інвесторів і туристів…»

У свою чергу, менеджерка по туризму проєкту THC Олена Болдусєва додала:

«У рамках проєкту передбачено чимало інструментів розвитку спроможностей місцевих громад: навчальні модулі з креативного туризму, розробки культурних продуктів та підприємництва у сфері туризму; проведення інвентаризації об’єктів  активів місцевої спадщини; створення стартап — проєктів та інноваційного транскордонного туристичного маршруту.

Заплановано також створення туристичного порталу, проведення навчальних семінарів для місцевих органів влади, туроператорів та гідів з метою підвищення їх компетенцій тощо…..».

Прес-служба ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» (0512)  47 38 79 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>