Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

ДЕСЯТЬ ПРОЕКТІВ ВИПУСКНИКІВ НАВЧАНЬ З РОЗВИТКУ КРЕТИАВНОГО ТУРИЗМУ ПРОЕКТУ #THC

Стали основою миколаївського дводенного фестивалю культур та епох Арт — перехресті часів та народів», що відбувся 21 -22 серпня городищі «Дикий сад».

Учасники транскордонного причорноморського «Реєстру нематеріальної культурної спадщини» за допомогою тренерів і кучерів проекту зробили цікавим та доступним унікальну  історичну локацію – справжній неформальний музей під відкритим небом.

Відвідувачі АРТ- фестивалю:

  • Ознайомилися зі справжньою стародавньою історією Причорноморських степів, побутом жителів городища;
  • Прийняли участь у стародавніх ритуалах, майстернях археологів і  гончарів;
  • Ознайомилися з новими цифровими технологіями реконструкції давніх об’єктів;
  • Скоштували «Матвіївський борщ з бичками» та «Чумацькі ласощі».

Фото — звіт деякх інтегративних атракцій:

Майстер-клас гончарів

Майстер-класи робота з тканиною та нитками: ляльки-мотанки

Атракція реконструкторів за епохами – античність, Київська Русь (турнірні поєдинки та дуелі з використанням різної зброї та м’якого обладнання; виставка зброї та обладнання; фото-зони; пасивна анімація;

випускниця школи Любов Тараненко,Мистецтво оздоблення медовх прянкiв

Атракція «Оракул» (міфи та передбачення)

Так городище бронзового віку «Дикий Сад» перетворюються на центральну локацію з креативного туризму у місті Миколаєві.

Нагадуємо, що випускниками Школи у травні – червні 2021р. стали 46 краєзнавців, художників, народних ремісників, популяризаторів традиційної кухні, виноробства з 9-ти місцевих громад Миколаївщини. Реліз Школи на http://frgn.mk.ua/?p=12483

ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва».

Арт- фестіваль підготовлено випускниками «Школи креативного туризму» за коуч — супроводом експертів проекту «Туризм. Спадщина та Творчість» (#THC), що реалізує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва»(ФРММ)  за підтримки Georgian Arts and Culture Centre, Tbilisi (GE) за кошти Програми Black Sea Basin (Subsidy Contract No.BSB 1130).

Відповідно до меморандуму партнерами  проекту Виконавчий комітет Миколаївської міської ради та Миколаївський національний університет імені  В.О. Сухомлинського . Основними організаторами  фестивалю є Міськвиконком та Університет .

#THC — це спільна робота Грузинського центру мистецтва та культури, Болгарської NPO Європейський  інститут культурного туризму EUREKA та ФРММ. 

Період реалізації #THC з 26.09.2020 до 26.12.2022 року.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>