Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Згуртованість і демократія для ефективного відновлення територіальних громад

Протягом 2022-23 р громадські префекти з «Мережі ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії» у 6-ти територіальних громадах ( ТГ)  Миколаївської та Чернігівської областей працюватимуть для створенням демократичної системи взаємодії ї «влада –громада». Б

Михайло Золотухін, директор Фонду так розповів про мету та сервіси проекту:

«Нашою метою у 6-ти ТГ півдня та півночі України  є налагодження взаємодії «влада-громада» для ефективного відновлення ТГ від Російської агресії.

Географія проекту 2-х областях:

Миколаївська: Н. Одеська і Вознесенська міські та Березанська селищна  ТГ;

Чернігівська: Менська міська ТГ, Городнянська міська ТГ, Ріпкинська селищна ТГ

Саме у згаданих  ТГ при партнерстві з місцевими радами буде проведено громадський аудит ефективності управління та серія тренінгів з питань належного урядування, новел національного законодавства, управління та проєктного менеджменту

До навчання запрошуємо членів робочих груп з відновлення/Стратегічних рад та молодих посадовців, депутатів та активістів з сіл, селищ міст ТГ.

Після навчання за коуч-супровідом команди проєкту та випускників американських програм обмінів буле напрацьовані пропозиції до «Плану дій з відновлення територіальної громади N та Національного плану відновлення країни.

Молодим місцевими лідерами на основі можливостей демократії будуть започатковані проекти з модернізації врядування та продовженні реалізації ключових реформ на принципах належного урядування.»

13 липня 2022 р. відбулась зустріч представників ГО «Фон6д розвитку м. Миколаєва» та ГО «Доброчин» ( м. Чернігів) – учасників Мережі. На ней затвердили методику громадського аудиту, опитувальники лідерів ТГ та план дій партнерського проєкту.

Презентація проекту .

 «Розуміння проблем відновлення життя в деокупованих громадах є життєво важливим для місцевих влад. Вищезазначена діяльність допоможе їм посилити свою спроможність у залученні ресурсів та інвестицій для відбудови своїх громад» — так прокоментувала подію голова ГО «Доброчин», Наталія Дрозд»

Прес- служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Робоча зустріч дала старт партнерського  проєкту «Згуртованість і демократія для ефективного відновлення ТГ», якій реалізує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні, при партерстві з ГО «Доброчин» (м. Чернігів) та в рамках діяльності коаліції «Мережа ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії». Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>