Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

ЗАПРОШУЄМО НЕБАЙДУЖИХ У ГРОМАДСЬКУ РАДУ ПРИ ВИКОНКОМІ БЕРЕЗАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

27  жовтня 2022р відбулось засідання ініціативної групи з  підготовки та проведення установчих зборівГромадської ради при виконкомі селищної ради.

Фото https://rada.info/upload/users_files/04376624/faee9d538f9db43a8b954e17c12ae60b.jpg

Представники виконкому та громадськості вирішили , що установче засідання громадської ради відбудеться у четвер, 1 грудня 2022 року.

Також затверджено  текст офіційного  оголошенння з процедурою і пакетом документов , що розміщено на https://berezanska-gromada.gov.ua/news/1666946381/

Створюється  консультативний орган при виконкомі, до складу якого можуть увійти від 7 до 19 обраних представників громадських, релігійних, благодійних організацій, професійних спілок та їх об’єднань, творчих спілок, асоціацій, організацій роботодавців, недержавних засобів масової інформації (далі — інститути громадянського суспільства) та представників суб’єктів господарювання. Кількість громадської ради буде визначена учасниками  становчого засіданні.

Запрошуємо подавати документи (перелік буде на сайті Березанської громади) до 24 листопада 2022 року за адресою: смт Березанка, Березанська селищна рада, вул. Центральна, буд. 33, 2-ий поверх, кабінет Прес-служби. Прохання попередньо зателефонувати за номером (066)221-21-17.

Очільник Березанської громади Валерій Хоміцький так прокоментував подію:

 «В нинішніх умовах, коли ми прагнемо розвитку територіальної громади, для нас важливо, щоб громадськість сприймала нас по наших справах та ідеях. Нам дуже важливі поради та слушні ідеї професіоналів, які своєю працею допоможуть зробити нашу громаду ще кращою. Крім того, креативні ідеї команди Громадської ради розглядатимуться відкрито і прозоро – на засіданнях депутатських комісій, сесій та виконкомів».

Зі свого боку, член ініціативної групи, директор ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» Михайло Золтоухін додав:

«Вітаємо Березанську громаду з реальним кроком до запуску механізму участі жителів у місцевому самоврядуванні!

Цей демократичний механізм розроблено за рекомендаціями нашого   громадського аудиту та на основі успішного досвіду системи громадських рад м. Миколаєва.

Сподіваюсь, що заявки до участі ц зборах ми отримаємо від мешканців,  які прагнуть застосувати свої знання, ідеї та професійні здібності для відновлення та розвитку селища та усіх сіл Березанської територіальній громади.»

Нагадуємо, що гідно з розпорядження Березанського селищного голови від 19 жовтня № 298 створено відповідну ініціативну групу за участю представників громадськості та виконкому. Також затверджено Положення та визначено порядок проведення установчих зборів.

Запрошуємо активістів до формування громадської ради !

З питань підготовки документів звертайтеся до Олексій Сидорчук, члена ініціативної групи, голови правління ГО «ЕКО. Березань». Тел (050) 251-67-57, E-mail: eko.berezan@gmail.com

Прес — служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Супровід формування громадської ради відбувається за підтримки проекту «Дієва місцева демократія у гармонійних громадах Миколаївщини», що реалізуються ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» (далі ФРММ) за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Європейського Союзу в рамках грантового компоненту проєкту EU4USociety.

EU4USociety – спільний проєкт Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу, що спрямований на посилення залучення, сталості, спроможності, актуальності та впливу українського громадянського суспільства у вирішенні актуальних внутрішніх, регіональних та глобальних викликів.

Діє Меморандум про співпрацю від 17.11.2020р між  ФРММ Березанською селищною радою а також при партнерстві з ГО «ЕКО.Березань».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>