Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

П’ять тузлівських пропозицій до відновлення і розвитку Коблівської громади

Саме це сформулювали учасники зустрічі з громадськістю першого із старостинських округів, яка відбулась 4 жовтня 2023 р. у старостаті села Тузли в рамках діяльності Громадянської платформи із відновлення та відбудови Коблівської громади.

Учасниками зустрічі були представники робочої група виконкому Коблівської сільської ради з питань розроблення комплексної програми відновлення, зокрема начальник економічного відділу виконкому та директор ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» ; активісти  ГО «ЕКО Березань; представники місцевої громадськості, волонтери та працівники комунальних установ у старостаті.  

Фото з заходу. Автор:Голова ГО “ЕКО.Березань”, Олексій Сидорчук:

Микола Бізіков, громадський активіст, а в минулому Тузлівський сільський голова, презентував напрацювання краєзнавців, підприємців округу з розвитку  регіональної та місцевої економіки. А саме:

  1. Сталий розвиток природних територій та акваторій озера Солонець – Тузли (Розвиток зеленої енергетики, зокрема вітропарку, сонячного кооперативу тощо);
  1. Підтримка та промоція лікарського рослинництва, зокрема  лікування травами ;
  2. Профілакторій з використанням лікувальної грязі та соляних печер;
  3. Створення  центру реабілітації ветеранів та постраждалих від російської агресії «Тузлівська сіль» на базі місцевої амбулаторії із використанням унікальних лікувальних можливостей солоного озера та «лікувальної грязі».

Олексій Сидорчук, голова ГО «ЕКО Березань»  презентував проєкт «Нематеріальна культурна спадщина Єдисану  та стародавнього села Тузли (тюркською «туз» — сіль, а «тузли» відповідно – «солоний») як основа туризму (Легенди та міфи Єдисану періоду Ханської України турецької доби) у вигляді сувенірної продукції «Єдисан. Сила Березанської землі» (брендований мішечок із тузлівською сіллю як своєрідний оберіг, який надає сили та захищає та оберігає оселю).

Також активісти запропонували заходи з будівництва укритті у Тузлівському ліцеї, благоустрою  та  заходів з благоустрою села.

Так прокоментувала захід Тетяна Ковалик, начальник відділу економічного розвитку та інвестицій Коблівської сільської ради :

«Стародавнє село Тузли стало першою локацією, в якій представники громадськості округу та місцевого самоврядування започаткували формування пакету пропозицій жителів до Плану відновлення Коблівської громади згідно вимог постанови КМУ від 18 липня 2023 р. № 731.

Приємно, що більшість з озвучених  пропозицій активу  округу спрямовано саме на розвиток Коблівської громади та після їх оформлення може війти напряму №8 додатку до проєкту Плану відновлення».

Протягом першої половини жовтня у всіх округах Коблівської громади відбудуться подібні простори, де громадськість матиме можливість висловити свої ідеї, та взяти участь у формуванні Плану відновлення громади та України.

З питань участі звертайтесь до :

Маріанни Капусткіной, менеджерки ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва», Viber +38(050)547– 81-35.  E- mail: fondnikol@gmail.com

Ірини Дам’ян, менеджерки ГО «ЕКО. Березань», Viber +38(068)451-58-98.  E- mail:eko.berezan@gmail.com

Прес-служба ГО “Фонд розвитку міста Миколаєва”

Серія заходів у всіх округах Коблівської громади організується завдяки фінансовій підтримці Уряду Великої Британії в рамках проекту «Ефективність процесів відновлення та відбудови в Україні через забезпечення участі громадян», який виконує ГО «Центр Доброчин» у партнерстві з громадськими організаціями «Громадська ініціатива Луганщини», «Фонд розвитку міста Миколаєва», «Чугуївська правозахисна група» та «Причорноморський центр політичних і соціальних досліджень».

 Партнерами проєкту  є Коблівська сільська рада та ГО «ЕКО Березань.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>