Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

«Інформаційна відкритість та прозорість діяльності миколаївської міської влади»

Проект здійснюєтся за фінансової підтримки Програми UNITER «Об’єднаймось заради реформ»

Коротка анотація проекту.

При проведенні у 2007-2008р  ММГО Фонд розвитку м. Миколаєва громадського моніторингу конкурсу з надання житлово-комунальних послуг у м. Миколаєві та моніторингу роботи єдиних дозвільних центрів у Миколаєві та Южноукраїнську виявив, що відсутність законодавчого механізму доступу громадян до достатньої та достовірної інформації про діяльність  органів місцевого самоврядування (ОМС) щодо процедур надання адміністративних послуг є проблемою. Тому  у м. Миколаєві планується створити на місцевому рівні законодавчий механізм доступу громадян до достатньої та достовірної інформації про діяльність ОМС щодо процедур надання адміністративних послуг, та інструменту впливу компетентної громадськості (Громадська рада м. Миколаєва) на якість і повноту інформування громадян щодо процедур надання адміністративних послуг ОМС у т. ч. з використанням  www.gorsovet.mk.ua а саме:

— Аналіз інформаційної політики міськради м. Миколаєва на предмет доступності та повноти інформування громадян щодо процедур надання адміністративних послуг ОМС.

— Адвокасі та інформаційна кампанія з провадження рішень миколаївського міськвиконкому/міськради.

—  Громадський моніторинг впровадження прийнятого законодавчого механізму забезпечення доступу громадян до інформації про діяльність ОМС на його медійних ресурсах. 

В результаті: Здійснено аналіз інформаційної політики міськради м. Миколаєва на предмет відкритості, прозорості, доступності та повноти інформування громадян щодо процедур надання адміністративних послуг ОМС м. Миколаєва. Створено та розповсюджено в громаді аналітичний  документ „Інформаційна відкритість миколаївської міськради» з пакетом не менш 70 технологічних карток адміністративних послуг«step by step” ОМС м. Миколаєва у 3-х напрямках:  ЖКГ, дозвільні послуги, соцзахист» Розроблено відповідні рекомендації та проекти рішень  ОМС м. Миколаєва -«Порядок  розміщення в ЗМІ процедур надання адміністративних послуг органів місцевого самоврядування  м. Миколаєва».   Відпрацьовано  механізм участі місцевих громадських організацій, ОСН  в процесі розробки, впровадження та оцінки інформаційної політики ОМС м. Миколаєва. Не менш 30 лідерів ОГС (члени громадської ради) отримають навички щодо процедури громадського моніторингу якості та повноти інформування громадян щодо процедур надання адміністративних послуг ОМС у т. ч. з використанням  www.gorsovet.mk.ua.

Розпорядження миколаївського міського голови №578р від 21.09.09

Комментирование отключено.