Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Другий міжнародний форум «Електронне врядування – відкрита влада для мешканців», м. Львів

15-16 листопада у м. Львові за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Львівської міської ради відбувся Другий міжнародний форум «Електронне урядування – відкрита влада для мешканців».

На заході був присутній експерт Фонду розвитку міста Миколаєва з питань електронного урядування викладач кафедри інформаційних технологій та систем управління Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України І.С. Куспляк.

Участь у форумі також взяли 70 представників із 40 міст України та 3 іноземні експерти, представники міжнародних організацій в Україні, таких як проект ПРООН «Муніципальна програма врядування і сталого розвитку» та інші.

Презентація 

При відкритті заходу координатор проектів ОБСЄ в Україні посол Мадіна Джарбусинова зазначила: «Ми знаходимось тут для того, щоб обговорити, як з допомогою інформаційних технологій надавати громадянам послуги найкращої якості».

Учасників форуму також привітав міський голова Львова Андрій Садовий: «Мудрі і талановиті люди приїхали до Львова, щоб обмінятись досвідом і зробити життя мешканців в наших містах кращим. Щоб людина могла якісно отримати ту чи іншу послугу. Треба брати кращі практики світу і впроваджувати в наших містах. Переконаний, що будуть прекрасні ідеї, якщо їх поєднати з львівською кавою і атмосферою 755-літнього міста, яке має фантастичну історію, архітектуру, яке має 160 тис студентів, — це цікава суміш, ядерна реакція. Наше завдання цю ядерну реакцію спрямувати на позитив, на розвиток, на нову динаміку для Львова і кожного міста».

Фото звіт  

На заході обговорювались кращі практики міст України, де започатковане електронне урядування, та основні проблеми, з якими вони стикаються.

Зокрема, досвід Польщі у впровадженні та використанні елементів електронного урядування в органах місцевої влади та роботу системи електронного документообігу та надання послуг для населення презентували представники міської ради Любліна Кшиштоф Лонка та Гжегож Гутніч.

Естонським досвідом впровадження електронного урядування поділився представник Технологічного університету міста Таллін Індрек Джейкобсон. В їхній країні функціонує державний комітет «Естонська рада з інформатики», консультує уряд у питаннях інформаційної політики. Усі естонські міністерства та окружні уряди мають ІТ-директорів, які координують роботу у своїй сфері відповідальності.

 

І.С. Куспляк презентував досвід м. Миколаєва. Зокрема, про проект “Бібліотеки як складова електронного діалогу влади і громади” за яким триває створення моделі Центрів обслуговування громадян в м. Миколаїв та про досвід розробки веб-порталу е-демократії в місті.

Цей захід допоміг сформувати чітке стратегічне бачення того, як найкращим чином керувати процесом надання адміністративних послуг в електронному вигляді та підвищити рівень впровадження електронного урядування по всій країні.

Довідка

Перший форум у Львові відбувся 18-19 травня 2010 р. Учасниками конференції були представники міських рад 35 міст України, представники ІТ-компаній, які спеціалізуються на розробці програмних продуктів, міжнародні та українські експерти. На форумі були презентовані кращі практики впровадження та напрацювання у сфері е-врядування як в Україні, так і за кордоном.

«Якщо під час першого форуму щодо е-урядування учасникам було презентовано переваги, які надає впровадження електронних систем обліку, обігу документів тощо, то вже під час цьогорічного форуму питання «чи потрібне е-урядувння» взагалі не стояло.

Після кожної із презентацій відбувалися жваві обговорення, дискусії. Усі учасники намагалися якомога більше і детальніше дізнатися про досвіди колег з інших міст. Знаємо навіть, що в часі особистих розмов, кава-перерв уже досягнуто домовленостей про обмінні візити для ще докладнішого вивчення впровадження е-урядування на практиці»: – Назар Гудз, координатор Міжнародного форуму «Електронне урядування – відкрита влада для мешканців» у Львові

 

                     Підготовлено за матеріалами сайту Львівської міської ради: http://cityadm.lviv.ua/

 

«Ми знаходимось тут для того, щоб обговорити, як з допомогою інформаційних технологій надавати громадянам послуги найкращої якості».span style=»mso-ansi-language: EN-US;» lang=»EN-US»

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>