Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Ресурсний центр сприяння розвитку місцевої демократії на Миколаївщині»

По — перше, Ключові питання розвитку місцевої демократії Миколаївщини, що вирішені (або ініційовано вирішення) у 2017-18 р.;

Питання 1. Запуск на Миколаївщині підтримки обласною радою національної політики сприяння розвитку громадянського суспільства.

За рекомендаціями дослідження Фонду «Дієва місцева демократія у селах і містах Миколаївщини» тут та ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» тут 

прийнято рішення Миколаївської обласної ради № 34 від 21 грудня 2018 р. «Про затвердження Програми сприяння розвитку громадянського суспільства у Миколаївській області на 2019 – 2020 роки» тут

Питання 2. Дієвість демократії участі для вирішення нагальних проблем місцевих громад.

А саме дві історії:

Історія 1. «Квантовий стрібок» в ефективності і прозорості бюджетних руль татів м Миколаєва;

Історія 2. Гармонійний розвиток 4-х ОТГ Миколаївщини через належне врядування та дієву демократію.

 

По-друге, Результати ресурсної підтримки спроможності громадянських об’єднань у 3-х областях півдня та сходу України (2017-2018 роки) та 2016 рік.

За навчальною, коуч, мікро-грантовою підтримкою ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва організації громадянського суспільства створили три обласні коаліції громадських аудиторів, що просувають підзвітність, прозорість та ефективність місцевих бюджетів у:

  1. Миколаївської області. У м. Миколаєві, м. Вознесенську, створили демократичні групи у сферах: політика енерго і ресурсо-збереження, благоустрій і зелені зони, дороги, ЖКГ, освіта. У кожну коаліцію залучені по 2-3 місцевих громадських інституцій. А ОСН «Перлина гаю» підписав договори про співпрацю з 6-ю місцевими ОГС та 2 медіа. У Доманьовської селищної і Баштанської міської ОТГ та селах Очаківського району  формуються громадянські адвокаційні об’єднання мешканців.
  2. Херсонської області. У м. Херсоні створили демократичні групи у сферах: благоустрій, дороги, «люди з особливими потребами» по 3-4 NGO. У Генічеському районі реалізована перша адвокаційна ініціатива.
  3. Луганської області . У м Сєверодонецьк обласна група з 6 NGO.

 Досягнення коаліцій 2017-2018 р у:

 

 

 

Результати  2016р.

Результати 3 2010 по 2015рр.