Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування

osnova17-19 квітня 2013 р. проведено перший етап тренінгів з електронного урядування в Миколаївській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О.Гмирьова. Фотозвіт

Ініціатива ”Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування” є частиною Національного плану дій у рамках ”Партнерсва ”Відкритий уряд”, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 р. № 220-р. та реалізується за підтримки Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) в рамках програми «Бібліоміст».

У рамках програми ”Бібліоміст” проект залучення населення Миколаївської області до вивчення й використання електронних послуг, ресурсів та інструментів електронного урядування реалізовується громадською організацією «Фонд розвитку міста Микоалїва» на базі Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.Гмирьова.

Тренінгову програму було розроблено викладачем кафедри інформаційних технологій та систем управління Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (ОРІДУ НАДУ) кандидатом політичних наук Куспляком І.С. та спільно з представником бібліотеки Моісеєвою Н.В. проведено низку тренінгів на базі тренінгового центру Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.Гмирьова.

Навчання пройшло для бібліотекарів, представників публічних органів влади Миколаївської області, лідерів неурядових організацій Миколаївщини.

Мета тренінгів – розповсюдити інформацію про наявні електронні послуги національного та регіонального рівнів та, використовуючи ресурси сучасно обладнаних публічних бібліотек, навчити різні групи населення користуватися ними, щоб ефективно спілкуватися з урядовими структурами, брати участь у прийнятті рішень місцевої влади, отримувати необхідні адміністративні послуги у новому форматі.

Після завершення проекту бібліотекарі зможуть надавати фахові консультації для користувачів електронних послуг у бібліотеках районних центрів, міст та сіл Миколаївської області.

Слід зазначити, що це вже не перші проекти, реалізовані ГО «Фонд розвитку міста Миколаїва» спільно з кафедрою інформаційних технологій та систем управління ОРІДУ НАДУ.

 

Комментирование отключено.