Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

ОСББ «Вознесенський» першим скористалось можливостями «Револьверного фонду підтримки ОСББ»

З 2013 року в м. Вознесенськ розпочав роботу Револьверний фонд підтримки ОСББ. Метою Фонду є – надання фінансової підтримки об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельним кооперативам (ЖБК) міста Вознесенськ, а також сприяння їх організаційному розвитку.

Першим об’єднанням, яке отримало допомогу з Револьверного фонду – стало ОСББ «Вознесенський», якому було надано поворотну фінансову допомогу в розмірі 20 тис. грн. Отримані кошти, згідно з рішенням загальних зборів  будуть витрачені на капітальний ремонт частини м’якої покрівлі, яка знаходиться в аварійному стані.

Крім фінансової допомоги об’єднання прийняло участь в програмі організаційного розвитку, яка діє при Фонді в рамках якої, було проведено комплексний аудит та визначено слабкі місця в організаційній роботі ОСББ, розроблені рекомендації та надано методичну допомогу по їх втіленню. Так за результатами наданої методичної допомоги було:

— приведено до норм чинного законодавства ведення бухгалтерського обліку;

— розраховано економічно-обґрунтований  річний кошторис витрат на утримання будинку та прибудинкової території;

— розпочата претензійно робота з боржниками;

— впорядковано діловодство та внутрішню звітність об’єднання;

— надано допомогу в організації та проведенні загальних зборів, на яких було затверджено кошторис, прийнято рішення про отримання допомоги з Револьверного Фонду, та запроваджено систему накладання пені на злісних боржників.

На сьогоднішній день в Фонді знаходиться 60  тис. грн. з яких  половина це кошти Вознесенського місцевого бюджету, а   інші 30 тис. грн. були залучені громадською організацією «Агентство економічного розвитку» при якій був створений і функціонує Револьверний Фонд.

Поки, що Фонд розповсюджує свою діяльність на ОСББ та ЖБК з міста Вознесенськ та надає поворотну фінансову допомогу строком не більше 365 днів. Але в майбутньому планується розширювати як географію роботи так і подовжити термін надання допомоги.

Для того щоб отримати допомогу ОСББ чи ЖБК мають подати до Фонду коротку заявку де вказати свою назву, необхідну суму та строк на якій вона потрібна, а також вид робіт чи матеріалів на які планується витрати кошти. Разом з заявкою подається анкета де надається узагальнена інформація  у вигляді відповідей на питання  про діяльність об’єднання.  Після отримання заявки на протязі тижня працівники Фонду  проводять виїзну  перевірку інформації наданої в анкеті і готують висновок про відповідність заявника критеріям Фонду. ОСББ чи ЖБК для отримання коштів мають відповідати наступним критеріям:

1) Ведення діловодства та внутрішньої документації: облік членів об’єднання, ведення протоколів правління загальних зборів та ревізійної комісії, оформлення наказів та вхідної-вихідної кореспонденції.

2) Ведення бухгалтерського та податкового обліку відповідно до вимог чинного законодавства.

3) Наявність затвердженого кошторису та розрахованих відповідно до нього сум внесків на утримання будинку та прибудинкової території з розподілом на постійні витрати та ремонтний фонд.

4) Допустимий рівень заборгованості по сплаті внесків на утримання будинку та прибудинкової території в межах 5% від суми річних нарахувань за підсумками двох останніх років.

5) Відсутність заборгованості перед бюджетними структурами та іншими кредиторами.

6) Прозора система внутрішньої звітності (дієва ревізійна комісія, ефективна система інформування і т.д.)

У разі якщо за результатами перевірки виявлені невідповідності, ОСББ (ЖБК) має право звернутися до Фонду та отримати безкоштовну методичну, юридичну та ресурсну допомогу по приведенню своєї діяльності у відповідність до вимог Фонду. Після врахувань рекомендацій заявник звертається з проханням про повторну перевірку  і при позитивному висновку переходить до етапу підготовки та укладання угоди про надання поворотної фінансової допомоги. (детальніше див. Схема роботи фонду)

Ще раз вітаємо ОСББ «Вознесенський» та його голову – Далекорея Івана Олексійовича з успішним початком співпраці з «Револьверним Фондом підтримки ОСББ». Запрошуємо всіх бажаючих голів ОСББ та ЖБК до спільної роботи. За додатковою інформацією та консультаціями необхідно звертатись в громадську організацію «Агентство економічного розвитку»:

тел: (05134) 3-22-50

моб: (099) 340-37-56

eл. пошта: aerbox@ukr.net

адреса: м. Вознесенськ, вул. Пушкінська 3/35.

Контактна особа: Аверков Сергій

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>