Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

На Миколаївщині триватиме антикорупційна реформа місцевого самоврядування у сфері ЖКГ

H180000227 лютого 2015 у м. Миколаєві експерти Фонд розвитку міста Миколаєва зібрали робочу групу «За доброчесне муніципальне управління ЖКГ на Миколаївщині». Розглянуто перші висновки громадської оцінки ходу та результатів «Програми розвитку та реформування ЖКГ у Миколаєві на 2010-14 роки». Погодили методику оцінки результатів місцевих цільових/бюджетних програм, громадської антикорупційної експертизи на прикладі діючих цільової/бюджетних програм у сфері ЖКГ у м. Миколаєві та подальші кроки діяльності.

До участі у заході долучились представники громадського сектору Миколаєва, Києва, Одеси, Кіровограду а також представники Департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради, управління економіки, депутати миколаївської міської ради, місцеві активісти та представники засобів масової інформації.

Протягом лютого Фондом розпочато дослідження оцінка результатів «Програми реформування та розвитку ЖКГ у Миколаєві на 2010-14 роки» та оцінка ходу виконання нової цільової та бюджетних програм у сфері ЖКГ. Експертом Фонду, Тетяною Золотухіною представлено аналіз відповідей миколаївського міськвиконкому на запит до публічної інформації та методика громадської антикорупційна експертиза Наказ Мін’юсту України від 23.06.2010 № 1380/5 Про затвердження Методології проведення антикорупційної експертизи), що буде застосована на прикладі «Програми реформування та розвитку ЖКГ м. Миколаєва на 2015-2019 роки» та відповідних бюджетних програм.

Зокрема, у експерта Фонду виникли питання щодо планів фінансування Департаментом ЖКГ поточних ремонтів багатоквартирних будинків одночасно як з коштів міського бюджету так і коштами споживачів послуг. «Це є спірним з точку зору відповідності вимогам діючого законодавства України заходам нової міської цільової програми. А мешканцю є загроза «пошитись у дурні» та отримати звання «два рази лох».

На що, у представників департаменту ЖКГ Миколаївської міськради Лариси Зайцевої та Олександра Цацука виникли питання щодо методики дослідження та пояснення щодо складності виконання всіх вимог законодавства. Після бурхливого обговорення учасниками робочої групи сформовано подальші крокі проведення оцінки та громадської антикорупційної експертизи (ГАЕ) протягом першої половінні 2015 року. Перші результати дослідження буде презентовано у кінці березня.

Легітимність застосування та обов’язковість розгляду рекомендацій ГАЕ органами місцевого самоврядування передбачена ст. 55 п.8 ЗУ «Про запобігання корупції». Якщо рекомендації буде проігноровано, то громадська коаліція планує звернутись до національного антикорупційного бюро.

Запрошуємо до співпраці! Ми працюємо з 9-00 до 17-00 (крім вихідних та святкових днів) за адресою: вул. Севастопольська буд. 15 кв. 3, м. Миколаїв; тел./факсом: (0512) 47-38-70; E-mail: fondnikol@gmail.com.

Прес-служба ММГО «Фонд розвитку міста Миколаєва».

Діяльність здійснюється ММГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» в рамках проекту «Доброчесні муніципальні послуги у м. Миколаєві та області»,» в партнерстві з Transparency International Україна та грантової  підтримці МФ «Відродження».

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>