Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

«Портал Миколаївської міської ради: нова форма чи новий зміст?»

0YC7_AJ9jIUСерія зустрічей «Електронні послуги всім і кожному миколаївцю!»
на Відкритому майданчику «Новий Миколаїв»
14 травня 2015 р., 17.30 — 19.00

Центральна бібліотека ім. М. Л. Кропивницького м. Миколаєва

вул. Потьомкінська, 143-а

 

Миколаївська міська рада запустила довгоочікуваний новий офіційний портал mkrada.gov.ua.

На презентації порталу, яка відбулася 29 квітня 2015 р., керуюча справами Миколаївської міськради І.І. Бичковська зауважила, що попередній портал, створений у 2003 році, не відповідав технічним вимогам, не був зручним у використанні та не забезпечував городянам доступ до інформації про управління містом.Необхідність оновлення сайту назріла давно, на що неодноразово звертала увагу і громадськість, і ЗМІ.

Новий портал створено київською компанією ТОВ«Комп’ютерні інформаційні технології», яка являється розробником офіційного інтернет-представництва Президента України та сайтів інших державних структур. Як повідомили розробники, основна перевага авторської платформи сайту – це максимальний ступінь захисту. У зовнішньому вигляді акумульовані найкращі дизайнерські рішення Європи та США. Також доступна і мобільна версія, яка дозволить коректно відображати інформацію на смартфонах та ін. пристроях.

Серед зручностей новоствореного порталу можливість підписатися на новини, брати участь в опитуваннях, здійснювати пошук документів, слідкувати за анонсами заходів. Також є можливість «поскаржитися» на проблеми в місті, залишивши звернення.

Портал mkrada.gov.ua став доступним з 1 травня 2015 року. Але, чи справдилися очікування громадськості щодо нової форми та змісту порталу?

Відкритий майданчик «Новий Миколаїв» продовжує серію зустрічей «Електронні послуги всім і кожному миколаївцю», присвячених впровадженню елементів електронного урядування на місцевому рівні.

14 травня відбудеться четверта зустріч, в ході якої ми:

—  дізнаємось, що принципово нового впроваджено на порталі Миколаївської міськради

—  висловимо думки щодо інформативності, дизайну, інтерактивності та зручності порталу для громадян

—  обговоримо можливості щодо звернення до влади в «прозорому» режимі, отримання інформації про адміністративні послуги тощо.

Учасники Майданчику також обговорять можливості впливу громадськості на підвищення ефективності роботи порталу, зокрема, створення громадянського контролю сайту.

У роботі Відкритого майданчика візьмуть участь голова миколаївського клубу сприяння сталому розвитку та побудові громадянського суспільства «Спільні дії», громадський координатор Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» у Миколаївській області А.О. Галкіна, голова правління МОГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» М.Є. Золотухін, депутат Миколаївської міськради В.Ю. Худяков, журналісти, активні городяни.

Серія зустрічей організована Центральною бібліотекою ім. М. Л. Кропивницького та Миколаївським міським фондом МЕТА за підтримки програми «Бібліоміст».

Модератор зустрічі – Людмила Руденко-Кардаш.

 

Приходьте на Відкритий майданчик і візьміть участь в обговоренні

нового порталу Миколаївської міської ради!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>