Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Открытое письмо Михаила Золотухина Святославу Марченко

 

«Так» чи «ні» відключенням – абетка користувача або посібник викрадача електроенергії?

 відкритий лист Святославу Марченку

7 грудня 2010 року у Миколаївському міськвиконкомі відбулася презентація одного з громадських проектів адвокації (відстоювання інтересів). Жива дискусія між представниками громадських організацій та владних структур розгорнулась навколо питань користування електроенергією.

За підтримки Фонду розвитку міста Миколаєва обласна організація Всеукраїнського комітету оборони прав людини втілює у Миколаєві проект «Захист від несправедливих штрафів». Цьому, на думку керівника проекту Святослава Івановича Марченка сприятиме впровадження спільного контролю  представниками обленерго та ОСББ за дотриманням членами ОСББ «Правил користування електроенергією».

У заході, що відбувся 07.12.2010 були присутні не тільки представники преси, а й громадських організацій, депутатського корпусу та підприємств, які надають населенню послуги с енергопостачання.

Всі учасники заходу погодились з тим, що проблема взаємовідносин між ОСББ та обленерго реально існує та має тенденцію до загострення.

Наприклад, помічник депутата обласної ради Шмакова Тетяна Олександрівна наголосила, що ця тема є сенсаційною, тому що сьогодні, як ніколи почастішали скарги пенсіонерів, малозабезпечених осіб та інших уразливих верств населення на неправомірні дії з боку підприємств – постачальників енергоносіїв.

З іншого боку, представник інформаційної служби обленерго Ольга Крістенко поінформувала присутніх, що у переважній більшості випадків споживачі електроенергії свідомо порушують правила експлуатації електричних мереж, що і є правовою підставою для відключення.

І саме в цьому контексті я хотів би побажати вам, шановний Святославе Івановичу, більш обережно викладати в своїх творах описи способів і методів, які дають змогу без обліку споживати електричну енергію. Прочитавши вашу книгу «так» чи «ні» відключенням», пересічний громадянин, навіть цілком законослухняний, зацікавиться, а чи дійсно все так просто.  Більш того, якщо ретельно ознайомитися з вашими порадами, виникає питання: чи не відчує споживач безкарність і неефективність контролю? Та чи не спонукає «Абетка споживача» скористатись не тільки порадами авторів, але і застереженнями, що може призвести до розкрадання такого товару як електроенергія?

Отже, шановна громада, чи зможемо ми ефективно боротися за власні права але разом з тим не поширювати досвід крадіїв електрики, спонукаючи законослухняних громадян до повторення цих протизаконних «подвигів»?

Зі сподіваннями на висловлення вашої думки,

голова правління ММГО ФРММ                                                                                                                                   Михайло Золотухін

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>