Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Допомога громадам сіл та селищ Миколаївщини

Як громадам сіл не проґавити можливості реформ для гідного життя?

DSC01166

Саме відповідь на це питання допомагають  знайти у Ресурсному центрі демократії участі та смоорганизації Миколаївщини» (РЦ) .Так 29 березня -2 квітня 2016 р. сорок представників органів місцевого самоврядування районних державних адміністрацій та громадськості більшості районів області у чергової «Школі розвитку громади села» разом проаналізували досвід формування спроможних місцевих громад та вивчили можливості  і загрози що відкрили реформи  для фінансування Державним фондом регіонального розвитку (ДФРР ) у 2016 р. та 2017р., державним бюджетом та іншим донорами.

Фотозвіт тренінгу . Навчальні матеріали тренінгу

Експерти РЦ  — Доценти ОРІДУ НАДУ при Президентові України Олеся Голинська та доцент ОРІДУ НАДУ Михайло Свірін, а також заступник начальника Управління економіки Миколаївської обласної державної адміністрації Лілія Машкова запропонували насичену програму, що містила:

  • по-перше, роз’яснення «людською мовою» нових вимог законодавства України для сіл/селищ, що планують добровільно об’єднатись у спроможну місцеву громаду. Зокрема, особливості формування бюджету, практичні питання виконання делегованих повноважень та роботи виконавчого апарату.
  • по-друге, вивчення практичних питань захисту прав та інтересів мешканців сіл при формуванні та реалізації програми соціально-економічного розвитку/бюджету об’єднаної громади.
  • по-третє, практикум розробки проектів та заявок на отримання грантів від ДФРР.

При підтримці РЦ випускниками Школи 22 громади сіл Первомайського району прийняли Статути з механізмами демократії участі та самоорганізації. А Куцурубська  об’єднана сільська громади  перша в України прийняла Статут. У 2016-17 року громадою при методичної та грантової підтримки Фонду за кошти МФ «Відродження» на основі демократичних статутних процедур буде сформована довготермінова Стратегія розвитку та створено умови для запровадження належного врядування.

Прес-служба ММГО «Фонд розвитку м. Миколаєва».

_________________________________________________________________________________ 

«Школа розвитку громади села»  відбулась в рамках проекту ММГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» на тему: «Дієве безпосереднє народовладдя у селах і містах Миколаївщини» за підтримки МФ «Відродження».

Навчання є черговим заходом трирічного проекту «Залучення мешканців сіл та міст до формування та комплексного розвитку спроможних територіальних громад», що реалізується ММГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» при партнерстві з Миколаївською обласною радою, Миколаївською обласною державною адміністрацією згідно рішення №7 Миколаївської обласної ради від 30.07.2015 року «Про затвердження Плану заходів з реалізації у 2015-2017 роках..» та на виконання завдання 3.2.2. Стратегії розвитку Миколаївської області на період до 2020 року».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>