Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Як Куцурубська об’єднана громада отримає нову стратегію та дієву демократичну модель розвитку

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Саме це 8 квітня обговорили 18 представників  органів місцевого самоврядування, комунальних установ першої на Миколаївщини Куцурубської сільської об’єднаної громади, 1-го Миколаївського центру безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД); науковців ОРІДУ НАДУ при Президентів України та громадських експертів ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» (ФРММ) , «ГО «Центр досліджень місцевого самоврядування та розвитку громад», Офісу розвитку Миколаївщини».

Підсумком наради стали погодження учасниками річного проекту «Куцурубська об’єднана громада як дієва демократична модель стратегічного розвитку»  спільної методики та плану дій Також Куцурубський сільський голова Інна Копійка підписала з ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» договір про співпрацю.

Фото у залі засідання

За допомогою ФРММ  у грудні 2015 р. перша та єдина на Миколаївщтні Куцурубська сільська об’єднана рада одноголосно затвердила Статут.   Він зареєстровано  в органах юстиції , чім об’єднана громада як  юридична особа публічного права вже захищена законодавством України від спроб інших зробити щось без згоди з членами Куцурубської сільської об’єднаної громади та має демократичні процедури захисту прав та врахування інтересів мешканців 3-х сіл при прийнятті рішень сільради та ії виконавчих органів.

Як казав директор Фонду Михайло Золотухін,

«.. Саме на відпрацюванні  статутних процедур самоорганізації і демократії участі при формуванні дієвої стратегії виживання та розвитку об’єднаної громади спрямовано річний проект Фонду за підтримки МФ «Відродження». Після аналізу ресурсної бази, обговорення місії, бачення об’єднаної громади з ії членами за згаданою статутною процедурою буде розроблено «Стратегія розвитку Куцурубської об’єднаної громади до 2016 р». , відповідні Програма соціально-економічного розвитку на 2016 і 17 р» та місцевий бюджет.

Також ми допоможемо у залученні  гранті/інвестицій для реалізації стратегії та  згуртуємо активістів громад трьох сіл навколо побудови власного добробуту у спроможної Куцурубської громаді. При цьому, наш «Ресурсний центр підтримки самоорганізації та демократії участі на Миколаївщини» допоможе у залученні необхідних грантів та інвестицій…..».

На переконання Куцурубського голови Інни Копійці , «..Ми вже маємо вдалий досвід співпраці з Фондом . Плануємо разом сформувати  стратегию та залучити ресурсі для ії реалізації . Так  ми разом зробимо спроможну об’єднану громаду у якої буде добробут, злагода та гармонія…».

Геннадій Мурзановський  представив подібну ініціативу одеської ГО  «Центр досліджень місцевого самоврядування та розвитку громад» з формування спроможної місцевої громаді у  Балтській міській об’єднаної територіальній громаді Одеської області та запропонував співпрацю в рамках подібного проекту за підтримки «МФ «Відродження».

Також, представник 1-го Вікторія Царьова 1-го Миколаївського центру БВПД дала рекомендації щодо налагодження роботи юриста органів місцевого самоврядування об’єднаної громади та презентувала можливості центру БВПД з надання мешканцям сіл об’єднаної громади безоплатної вторинної правової допомоги допомоги.

Експерти Фонду, професор ОРІДУ НАДУ при Президентові України доктор політ наук Сергія Саханенко та кандидат наук державного управління Наталія Колісниченко презентували методологію проекту, пакет стартових місцевих нормативно-правових актів та провели модерацію наради з розробки робочого плану проекту.

Так учасниками робочої зустрічі разом погоджено методику дослідження і  робочий план проекту та разпочато розробка проекту розпорядження голови «Шодо створення Стратегічної ради Куцурубської об’єднаної громади» та проекту рішення Куцурубської сільської ради «Щодо затвердження  положення про стратегічне планування у Куцурубської об’єднаної сільської громаді».

 

Формування спроможної Куцурубської сільської об’єднаної громади триває!

 

Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Тел. (0512) 47-38-79

 

———————————————————————————————————————

Засідання робочої зустрічі  відбуваєлосья на виконання Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Миколаївської області до 2020 р на період 2015-17 р.» (рішення Миколаївської обласної ради №7 від 30.07.2015 р.) та в рамках проекту ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва»(ФРММ) на тему: «Куцурубська об’єднана громада як дієва демократична модель стратегічного розвитку» за підтримки програми «Демократична практика» МФ «Відродження».

Партнери проекту: Сільська рада Куцурубської об’єднаної територіальної громади; Департамент економічного розвитку; торгівлі та туризму Миколаївської ОДА; дорадчий орган при Миколаївської ОДА «Офіс розвитку  Миколаївщини»; Миколаївська обласна рада; Обласна газета «Южная правда»; ТРК «МАРТ»; ГО «Центр досліджень місцевого самоврядування та розвитку громад» (м. Одеса); Перший Миколаївській центр безоплатної вторинної правової допомоги.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>