Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

У Вознесенську буде конкурсна модель безоплатної правової допомоги

%d1%80%d0%be%d0%b1%d0%be%d1%87%d0%b0-%d0%b3%d1%80%d1%83%d0%bf%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b4%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%be%d0%b3%d0%b0-26-10-2016-038Таке рішення 26 жовтня 2016 року одноголосно прийняла робоча група з питань організації безоплатної первинної правової допомоги  в  Вознесенську, що створена 19 жовтня 2016 р рішенням постійної депутатської комісії вознесенської міської ради з питань депутатської діяльності, законності, правопорядку та зв’язків з громадськістю за результатами обговорення напрацювань аналітичного дослідження  команди проекту «Формування дієвої моделі надання безоплатної правової допомоги у м. Миколаєві та м. Вознесенську».Голова тимчасової робочої групи Юрій Кондратєнков та експерт громадської організації «Фонд розвитку м. Миколаєва», Української Гельсінської Спілки прав людини у Миколаєві Тетяна Золотухіна розповіли про необхідність надання безоплатної юридичної допомоги жителям міста Вознесенська.

Майже кожен з нас щодня стикається з питаннями, відповідь на які може надати тільки кваліфікований юрист. Написати заяву, підготувати необхідні документи до відповідних організацій  чи просто отримати юридичну консультацію – це той мінімум послуг, які потребують жителі міста. А отримати їх сьогодні безкоштовно неможливо. Тому і було підтримано пропозицію щодо організації безоплатної первинної правової допомоги в  Вознесенську.%d1%80%d0%be%d0%b1%d0%be%d1%87%d0%b0-%d0%b3%d1%80%d1%83%d0%bf%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b4%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%be%d0%b3%d0%b0-26-10-2016-040

Учасники засідання по-черзі представили своє бачення щодо проаналізованих у дослідженні чотирьох альтернативних варіанті надання БППД у м. Вознесенську, а саме:

  • через створення спеціалізованої комунальної установи,
  • через розширення діяльності вже існуючої комунальної установи, вид послуг якої супутній до значених завдань,
  • через створення комунального підприємства,
  • та через застосування механізму аутсосингу (передача завдання та процесу надання послуг безоплатної первинної допомоги на виконання зовнішнім організаціям на конкурсній основі).

Із трьох запропонованих варіантів вирішення цього питання члени робочої групи зупинилися на варіанті проведення конкурсу серед громадських організацій, юридичних фірм, нотаріусів та адвокатів на право надавати безоплатну первинну правову допомогу  в  Вознесенську.

Так робоча група одноголосно прийняла рішення:

1.Підготувати відповідні рекомендації міському голові щодо надання безоплатної первинної правової допомоги  у місті Вознесенську із розрахунку оплати одного юриста-консультанта на конкурсній основі за рахунок коштів міського бюджету.

2.Підготувати проект рішення міської ради щодо внесення підрозділу «Безоплатна первинна правова допомога» до Програми соціально-економічного розвитку на 2017 рік для розгляду на сесії міської ради у грудні 2016 року.

Додаткову інформацію можна отримати за телефоном: 066-31-25-963, Тетяна Зелінська, голова ГО «Вознесенська асоціація розвитку місцевої демократії». що разом з ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» (ФРММ) є учасниками партнерства «За якісну безоплатну правову допомогу»

 

Прес-служба ФРММ по матеріалам ГО «Вознесенська асоціація розвитку місцевої демократії»

________________________________________________________________________

Аналітичне дослідження було проведено в рамках проекту «Формування дієвої моделі надання безоплатної правової допомоги у м. Миколаєві та м. Вознесенську, що реалізує громадська організація «Фонд розвитку міста Миколаєва» за підтримки Програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження» та Канадського бюро міжнародної освіти Уряду Канади.

Для формування дієвої моделі надання безоплатної правової допомоги у м. Миколаєві та м. Вознесенську створено партнерство «За якісну безоплатну правову допомогу». Його учасниками є: ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва», Головне територіальне управління юстиції у Миколаївської області; Три центри «Безоплатної вторинної правової допомоги» (БВПД) у Миколаївської області; Миколаївська міська рада, Вознесенська міська рада, вознесенський ОСН «Перлина гаю»; ГО «Вознесенська асоціація розвитку місцевої демократії», вознесенське ГО «Агентство економічного розвитку»,  ГС УГСПЛ, Офіс розвитку Миколаївщини.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>