Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

В Куцурубській громаді на Миколаївщині обговорили Стратегію розвитку

16707448_801928033306039_7826616795166550187_oВ селах Куцуруб, Іванівка, Солончаки, Дмитрівка, Острівка, Матросівка і Парутине Куцурубської об’єднаної громади на Миколаївщині з 1 по 10 лютого пройшли обговорення Стратегії розвитку громади.

Стратегічною радою першої на Миколаївщині у Ресурсно-інформаційному центрі (РІЦ) Куцурубської об’єднаної громади за участі керівника ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» Михайла Золотухіна та при методичній підтримці професора ОРІДУ НАДУ при Президентові України Сергія Саханенка розроблено нову базову версію проекту Стратегії розвитку Куцурубської ОТГ до 2026 р. В обговоренні Стратегії від Миколаївського РВ Асоціації міст України взяв участь експерт по комунікації Олександр Дудюк.

За висловлюванням Михайла Золотухіна Куцурубська ОТГ має потужний потенціал. Це і, агро-підприємства, і порт, і туристичний потенціал та історія давньогрецької Ольвії. Також, під час обговорення було зосереджено увагу на енерго-генеруючому потенціалі об’єднаної громади. Зокрема, на розвитку вітро-генераторної та сонячної енергетики.
Професор держуправління Сергій Сахненко на зустрічах у селах з представниками громади наголошував на тому, що відтепер формування стратегії розвитку України залежить від об’єднаних громад. Оскільки вони свої плани розвитку об’єднають у регіональні та, зрештою, національні.

Так на зустрічі в селі Матросівка, звертаючись до депутатів місцевої ради, Сергій Сахненко підкреслив, що важливість стратегії у тому, що вона розрахована на десятиліття, тому важлива спадкоємність серед депутатів різних скликань у її реалізації. «Як в нас часто буває: нові вибори, нова мітла і всі попередні досягнення – у каналізацію, ‒ поскаржився він та наголосив, ‒ Стратегія – це консенсус між мешканцями відносно пріоритетів розвитку».

Тепер, Стратегія після обговорення має бути винесена на найближчу сесію сільської ради ОТГ.

 

Олександр Дудюк,

експерт  по комунікації

МРВ «Асоціації міст України»

———————————————————————————————————————

Ресурсна підтримка формування куцурубської спроможної громади  відбувається на виконання Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Миколаївської області до 2020 р на період 2015-17 р.» (рішення Миколаївської обласної ради №7 від 30.07.2015 р.) та в рамках проекту ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва»(ФРММ): «Куцурубська об’єднана громада як дієва демократична модель стратегічного розвитку» за підтримки програми «Демократична практика» МФ «Відродження».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>