Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Публічні презентації результатів громадського аудиту місцевих бюджетів Луганської області

c59cda6c427f5f430d1428a92b15ffe823-24 листопада 2017 р. відбудуться публічні обговорення результатів та рекомендацій громадського аудиту місцевих бюджетів Лисичанська, Рубіжного , Сєверодонецька. Запрошуються до участі зацікавлені особи. Реєстрація до17.00 22 листопада 2017.

Громадській аудит бюджетних програм та порядку формування бюджету за новими правилами проводився у 24 містах обласного значення та об’єднаних територіальних громадах 5 областей України.

За методичною підтримкою ГО «Фонд розвитку м. миколаєва» Еесперти громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети» виявили, що вже в перший рік впровадження бюджетних програм у 26 місцевих громадах 5-ти областей півдня та сходу України, зокрема  у місцевих громадах не окупованої частини Луганщини є серйозні порушення. Під час круглого столу експерти  озвучать результати моніторингу та свої рекомендації, як зробити місцевий бюджетний процес більш ефективним.

Запрошуються депутати місцевих рад, представники державних установ, організацій громадянського суспільства та ЗМІ до участі у публічних обговореннях результатів та рекомендацій громадського аудиту місцевих бюджетів Луганської області, які відбудуться:

23 листопада 2017 р. , 10.00 в конференц- залі готелю “Лисичанськ” за адресою м. Лисичанськ, вул. Ворошилова,5

23 листопада 2017 р., 14.00 в конференц — залі Рубіжанської міської ради за адресою м. Рубіжне, пл. Володимирська, 2

24 листопада 2017 р., 14.00 в конференц- залі “Сєверодонецької агенції розвитку громади” за адресою м. Сєверодонецьк, бульвар Дружби народів, 32а (приміщення міськвиконкому)

Під час публічного обговорення організатори планують на конкретних прикладах та в доступній формі надати інформацію з наступних питаннь:

  • Яким чином можно поліпшити процедуру планування та оцінки місцевих бюджетів на 2018 р.?
  • В чому переваги бюджетних програм та які особливості застосування програмно — цільового методу?
  • Як правильно оформити бюджетний запит?
  • Яким чином краще оцінити ефективність витрат коштів місцевого бюджету?
  • Які інструменти можуть використати депутати місцевих рад та громадські активісти для просування своїх пропозицій до місцевого бюджету?

Спікери:

  • Михайло Золотухін – директор ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» та методист громадського аудиту і координатор проекту ;
  • Микола  Шуліко регіональний експерт Проекту, заступник директора “Громадського інституту розвитку регіональних ініціатив” (м. Сєверодонецьк).

Організатори заходу будуть вдячні, якщо зацікавлені особи попередять про свою участь до 17.00 22.11.2017 р. за електронною поштою nzmp@ukr.net   у довільній формі з зазначенням ПІБ та назви організації. 

Контакти:

  • заступник директора “Громадського інституту розвитку регіональних ініціатив” (м. Сєверодонецьк) М. Шуліко тел. 095-242-51-24
  • nzmp@ukr.net

 

Прес-служби ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» та «Громадського інституту розвитку регіональних ініціатив»  (м. Сєверодонецьк)

 

Круглий стіл проводиться в рамках проекту «Ефективні та доброчесні місцеві бюджети у 5 областях півдня та сходу України», який реалізує  ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» в рамках Громадського Партнерства “За прозорі місцеві бюджети!” (http://probudget.org.ua/)  за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні та медіа-підтримки ГО «Український кризовий медіа-центр».

Проект реалізується  у 5-ти областях півдня та сходу України», який реалізується за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

Мета проекту: запровадити в бюджетний процес 26 пілотних громад із 5-ти областей півдня і сходу України принципи демократичного розвитку шляхом моніторингу доброчесності впровадження програмно-цільового методу (ПЦМ), ефективності витрачання коштів місцевих громад та навчальної, коуч — підтримки партнерських проектів з підвищення ефективності і доброчесності бюджетів пілотних громад, що поєднують дії органів публічної влади та громадські ініціативи.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>