Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Бюджет Сєвєродонецька на 2018 рік ґрунтується на програмно-цільовому методі

image1Так міськрада почула рекомендації громадського аудиту запровадження програмно-цільового методу, що проведено експертами громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» у м Севередонецьку, та інших 29 містцевих громаждаї півдні і сходу України протягом 2017р. Так були виконана резолюція севередонецького круглого столу за результатами громадського аудиту від  24 листопада  2017 р Докладніше про круглий стіл на http://frgn.mk.ua/?p=9464.

Аналітична записка громадського аудиту на 

Тепер мешканці зможуть оцінити ефективність витрачання їх коштів .

Ефективне управління видатками бюджету є важливою частиною бюджетної політики. При цьому програмно-цільовий метод (далі — ПЦМ) є дієвим інструментом, який забезпечує планування та виконання бюджету на середньострокову перспективу, орієнтований на досягнення конкретної мети відповідно до встановлених пріоритетів.

Головним елементом ПЦМ є бюджетна програма, яка представляє собою сукупність заходів, спрямованих на досягнення єдиної мети, завдань та очікуваного результату, визначення та реалізацію яких здійснює розпорядник бюджетних коштів відповідно до покладених на нього функцій.

Бюджетні програми місцевих бюджетів визначаються головними розпорядниками бюджетних коштів. Звернемо увагу на такий важливий момент. Питання затвердження програм соціально-економічного та культурного розвитку відповідних адміністративно-територіальних одиниць, цільових програм з інших питань місцевого самоврядування відносяться до виключної компетенції сільських, селищних, міських рад та вирішуються на пленарних засіданнях відповідних рад.

Відповідно до норм бюджетного кодексу бюджетні програми — це одна з особливих складових ПЦМ. Параметри бюджетної програми (мета, завдання, результативні показники тощо) затверджуються у встановленому порядку паспортом бюджетної програми.

Крім того, особливістю бюджетної програми є те, що вона характеризує однотипну діяльність в одній галузі, в одному типі структур, а послуга, про яку йдеться, спрямована на задоволення конкретних потреб отримувачів такої послуги. Таким чином, бюджетні програми слід відрізняти від усіх інших програм, серед яких, зокрема, програми діяльності Уряду, програми економічного та соціального розвитку України, державні цільові програми, місцеві програми соціально-економічного та культурного розвитку.

Відтепер, і на сайті фінансового управління Сєвєродонецької міської ради можна ознайомитись з переліком бюджетних програм, розроблених сєвєродонецькими розпорядниками бюджетних коштів http://severodoneck.fu.org.ua/pasporti-bjudzhetnih-program-na-2018-rik-11-00-37-02-02-2018/.

 

Прес-служби ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» по матеріалам  КМЦ «Сіверський Донець»

______________________________________________________________________

Громадський аудит та просування його рекомендацій від дбулись в рамках проекту «Ефективні та доброчесні місцеві бюджети у 5 областях півдня та сходу України», який реалізує  ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» в рамках Громадського Партнерства «За прозорімісцевібюджети!» за фінансової підтримки Посольства ВеликоїБританії в Україні та медіа-підтримки ГО «Український кризовий медіа-центр».

Партнерами проекту по Луганської області є БЛ «Соцііум», та  «Громадський інститут розвитку регіональних ініціатив» (м. Сєверодонецьк).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>