Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Анонс семінару- тренінгу: «Гармонійний розвиток місцевих громад Миколаївщини

21 червня 2018 р. (з 10-00 до 15-30) Миколаївський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування ОМС, держпідприємств, установ і організацій» (МОЦППК) та ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва (ФРММ) запрошують

представників ОМС, старост, представників громадських рад при ОМС, місцевих депутатів та ЗМІ разом напрацювати дієві рецепти гармонійного розвитку місцевих громад та ефективності реформи фінансової децентралізації на Миколаївщині.
Місце проведення: за адресою: МОЦППК , вул. Шевченко, 64, м. Миколаїв.
Програма семінару-тренінгу містить:
По перше, обговорення за круглим столом результатів моніторингових досліджень, що провів протягом 2017-18 р ФРММ у Баштанської міської, Воскресенської селищної та сільських Куцурубської і Кам’яномостівської об’єднаних територіальних громад (ОТГ). Реліз січневого обговорення первинного аудиту згаданих ОТГ на http://frgn.mk.ua/?p=9639.
Учасники заходу обговорять існуючи практики ОТГ Миколаївщини. Зокрема те, як враховано інтереси громад та законні права мешканців при формуванні і виконанні місцевих стратегій/ програм соціально-економічного розвитку-бюджетів 2017 р.-18 р., зокрема проектів за кошти державної інфраструктурної субвенції та інших зовнішніх і місцевих джерел.
По – друге, навчання з практичних питань ефективності місцевих бюджетів шляхом фінансової децентралізації на місцевому рівні, зокрема налагодження системи контролю за показниками місцевих бюджетних, цільових програм виконання яких приведе до реалізації стратегічних цілей і завдань формування спроможних місцевих громад.
Реліз березневого круглого столу на тему: «Ефективні місцеві бюджети Миколаївщини через доброчесне запровадження ПЦМ» з обговорення практик фінансової децентралізації за результатами громадського аудиту цілісності запровадження програмно-цільового методу у 20-ти місцевих громадах 5-ти областей півдня та сходу України та ефективності витрачання на http://frgn.mk.ua/?p=9849.
Спікери, експерти тренери:
Олександр КУШНІР — Заступник голови Миколаївської ОДА;
Дмитрий ДИБЧЕНКО – Директор МОЦППК;
Тетяна ЗОЛОТУХІНА — експерт ФРММ . Інтерв’ю тренета-експерта з питань викликів фінансової децентралізації на http://frgn.mk.ua/?p=9919.
Тел./факс. (0512) 47-38-79 або E-mail: fondnikol@gmail.com.
Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва».
Захід проводиться в рамках проекту «Місцева демократія для гармонійного розвитку сіл в ОТГ Миколаївщини», які реалізується ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» в рамках діяльності всеукраїнської мережі «Ресурсні центри сприяння місцевої демократі» за грантової підтримки МФ «Відродження».
Є заходом проекту «Залучення мешканців сіл та міст до формування та комплексного розвитку спроможних територіальних громад»,, що реалізується ФРММ при партнерстві з Миколаївською облрадою, Миколаївською ОДА, МОЦППК на виконання завдання 3.2.2. Стратегії розвитку Миколаївської області на період до 2020 року».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>