Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Як підвищити ефективність місцевих бюджетів

Саме це 19-21 липня 2018р. за круглим столом у миколаївському бізнес-центрі Олександрівський обговорили та спланували учасники громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети» http://probudget.org.ua з Миколаївської, Херсонської, Дніпропетровської та Луганської областей з відповідними представниками Південного та Східного регіональних офісів Державної фінансової аудиторської служби та фінансовими і контролюючими органами місцевого самоврядування.

Експерти на основі результатів громадських та державних аудитів бюджетних процесів 10 міст обласного значення та 10 ОТГ прийняли резолюцію з аналізом викликів системи контролю та відповідними рекомендаціями КМУ та органам місцевого самоврядування.

Так розпочато реалізацію проекту «Від цілісності до ефективності місцевих бюджетів 4 областей України», який є логічним продовженням реалізованого в 2017-1 квартал 2018р проекту партнерства. За його результатами більшість з пілотних місцевих громад зробили можливим поміряти ефективність використання бюджетних коштів на основі можливостей програмно цільового методу. Реліз підсумкового круглого столу на http://frgn.mk.ua/?p=9849 .

На заході експерти громадського партнерства презентували методики та  матеріали за якими буде проведено навчання місцевих посадовців, депутатів та громадських активістів на почаку вересня 2018р. А Саме :

Сервісом наступного проекту буде відпрацювання методики оцінки ефективності

«…Таким чином, наш сервіс дає реальну надію місцевим громадам на поліпшення прозорості і ефективності бюджетного процесу. Говорячи простіше, гроші платників податків будуть використовуватися з більшою користю, ніж раніше…….»— резюмує Михайло Золотухін.

Через три місяці учасники громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» презентують результати діагнозтування ефективності витрачання коштів громад бюджетного процесу в обраних пілотних  ОТГ і містах обласного значення.

Запрошуємо представників органів місцевого самоврядування і громад міст обласного значення/об’єднаних територіальних громад з Миколаївської, Дніпропетровської, Херсонської та не окупованої частини Луганської області до участі у проекті!!!!

Контакти для зв’язку:  fondnikol@gmail.com . (0512) 47-38-79 (067) 512-16-32  Михайло Золотухін, (директор ФРММ).
Прес-служби ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» та «КМЦ. Миколаїв»
______________________________________________________
Робоча зустріч проводиться в рамках проекту ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» на тему: «Від цілісності до ефективності місцевих бюджетів 4 областей України»  за підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

Партнери проекту:  ДОГО «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики»; Херсонська ГО «Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень»; ГО «Кризовий медіа — центр «Сіверський донець» (Северодонецьк).

Мета проекту: Запровадити міжнародні  стандарти прозорого та підзвітного процесу бюджетування  у принаймні 16-х пілотних місцевих громадах (містах регіонального значення та  об’єднаних територіальних громадах) в 4-Х областях півдня

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>