Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Не «прогавьте» шанс впливу на корисність та ефективність бюджету міста!

Так запрошують мешканців Миколаєва ініціатори на загальноміські громадськи слухання

з питань прозорості та ефективності бюджету м. Миколаєва 2017-2019, що відбудуться у суботу 26 січня об 11-00  у сесійному халі Миколаївської міської ради.

Як вплинути на вже прийнятий бюджет Миколаєва 2019р? Що по чому у миколаївських чиновників?

Як вилікувати  хвороби «секретності» і ефективності бюджету громади виявили громадські аудитори?

Яким чином учасники слухань зможуть вплинути на їх лікування ?

Про це 23 січня 2019 р. у «Життя як є»  на «Радіо — Миколаїв – ФМ».

Гості прямого ефіру:координатор оргкомітету слухань, директор ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва Михайло Золотухін, член оргкомітету слухань : голова ГО Миколаївський  клуб «Спільні дії» » Антоніна Галкіна; експерт ФРММ з питань публічних фінансів Тетяна Золотухіна

dav

Фото учасників ефіру

 

Ведучому ефіру – пану АНДРІЮ ТЮРЕНКОВУ – ВЕЛИКА ПОДЯКА ЗА ПРОФЕСІЙНІСТЬ!!!

На основі трирічних результатів громадських експертиз та аудитів прозорості та ефективності місцевого бюджетного процесу, що проводили учасники громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети» 13 інституцій громадянського суспільства Миколаєва у вересні 2018 р згідно міського положення про громадські слухання ініціювали проведення перших загальноміських громадських слухань. Реліз кроку.  

МИ НЕ ОТРИМАЛИ РІШЕННЯ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ЩОДО СТВОРЕННЯ ОРГАНІЗАЦІНОГО КОМІТЕТУ . Тому за принципом мовчазної згоди 13 підписантів звернення до міського голови є організаторами перших загальноміських громадських слухань 8 грудня 2018 р.

Але, у грудні 2018 р. місцеві посадовці та депутати нам не дали нам таку можливість. Тоді проект бюджету мерія «засекретила».

Бюджет м. Миколаєва 2018 був прийнято місцевими посадовцями і депутатами у «секретному режимі», без можливості навіть ознайомитись з тім, як будуть витрачати кошти місцевим платників податків  було прийнято рішення , законність якого сумнів. Проект бюджету не був розміщено на офіційних джерелах у законні 20 днів перед розглядом на сесії міської ради. Тому ми були вимушені перенести дату громадських слухань з 8 грудня 2018 р. на 26 січня 2019 р. Реліз кроку

Все ж, ще маємо можливість 26 січня 2019 р. вплинути на бюджет на корисні для мешканців та ефективні для бюджету громади результати, на основі можливостей чинного законодавства України. Наш популярний відеоролик.

Таким чином, на перших загальноміських громадських слуханнях 26 січня слухати будемо Департамент фінансів Миколаївської міської ради, громадських експертів для розуміння городянами Бюджету 2019, що був прийнятий в закритому режимі.

Ми представимо бюджетний процес 207-19 в форматі «бюджет для громадян«. А саме-ціну. що заплатили в 2017 році і заплатять в 2019 році платники податків за управлінські послуги чиновників і депутатів.

Наші щорічні аудити з 2017 року виявили численні факти дивних цін за в ЖКГ (зміст квадратного метра зелених насаджень, покрівель, освітлення) Освіті, охорони здоров’я а також ціни зміст чиновника (щомісяця в середньому 20 тис грн).

За результатами виступів ми приймемо резолюцію з пропозиціями органам місцевого самоврядування щодо лікування системи муніципального фінансового менеджменту.

Чекаємо пропозицій від Громадського експертів и практиків в проект резолюції Громадського слухання як профі в сфері публічних фінансів а також медіа-підтримку розсекречення бюджетного процесу і його результатів.

Запрошуємо на загальноміські громадські слухання!

Отримати мандат учасника громадських слухань зможе мешканець міста від 18 років. Вручення мандатів учасників при реєстрації з 10-30 .

НЕ забудьте прийти на слухання з своїм  ПАСПОРТОМ громадянина України!!!!

Михайло Золотухін, координатор організаційного комітету з проведення громадських слухань  та директор ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва».

Наш тел./факс (0512) 467-38-79,  E-mail: fondnikol@gmail.com

___________________________________________________________________________

Відео та громадські експертизи підготовлені в рамках проекту ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» (ФРММ) на тему: «Від цілісності до ефективності місцевих бюджетів 4 областей України» за підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

Мета проекту: Запровадити міжнародні стандарти прозорого та підзвітного процесу бюджетування у принаймні 16-х пілотних місцевих громадах (містах регіонального значення та  об’єднаних територіальних громадах) в 4-х областях півдня та сходу України.

Партнери проекту: ДОГО «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики»; ГО «Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень» (м Херсон); ГО «Кризовий медіа — центр «Сіверський Донець» (Сєверодонецьк).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>