Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Як 2-м ОТГ Березанщини створити дієву Стратегію?

Саме відповідь на це питання разом шукали 20 представників місцевого самоврядування та Березанської та Коблівської ОТГ на виїзному семінарі Миколаївського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій (МОЦППК), що відбувся 23 травня 2019 р. у Березанській селищної ради

  Матеріали навчання

 

Так прокоментував  навчання представник МОЦ ППК Наталя Деркач   

«… Намагаємось впроваджувати виїзні навчання як нові форми в підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування області. Темою цього навчання —  «Актуальні питання організації діяльності в об’єднаних територіальних громадах».

Його програму ми сформували  за результатами громадського аудиту цілісності системи управління комунальним майном та розвитку комунальної інфраструктури згаданих ОТГ  , що провела нещодавно громадська організація «Фонд розвитку м. Миколаєва».

Фінансовий експерт ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва” Тетяна Золотухіна дала методичні поради з найважливіших питань запровадження програмних та стратегічних документів громади, структури та принципів формування бюджету 2020, залучення ресурсів для розвитку Березанської громади.

Фото  Т. Золотухіной

Учасники навчання отримали відповідні сертифікати про підвищення кваліфікації…» — 

Пані Тетяна так прокоментувала подію:

«Я намагалась «людською мовою» роз’яснити можливості національного законодавства для формування дієвої цілісної системи управління комунальним майном та розвитку комунальної інфраструктури. Сподіваюсь, що складні та «неприємні» іноді ліки для становлення спроможних громад в майбутньому принесуть відчутні результати.»

Відео за підсумками аудиту ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» 

 

Прес-служби ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» та МОЦППК

Громадський аудит проведено в рамках проекту «Демократичне, належне управління комунальним майном у 2-х ОТГ Миколаївщини», які реалізується ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» за підтримки МФ «Відродження» та при партнерстві з ГО «Екоберезань», Установою «Агенція місцевого розвитку Коблівської ОТГ, Березанькою районною радою  та виконкомами Березанської, Коблівської ОТГ та МОЦППК .

Навчання є черговим заходом проекту «Залучення мешканців сіл та міст до формування та комплексного розвитку спроможних територіальних громад», що реалізується Фондом при партнерстві з Миколаївською облрадою, Миколаївською ОДА згідно рішення облради №7 від 30.07.2015 р. «Про затвердження Плану заходів з реалізації у 2015-2017 роках» та на виконання завдання 3.2.2. Стратегії розвитку Миколаївської області на період до 2020 року.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>