Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Миколаївська регіональна платформа реформ взяла під супровід формування стратегій Миколаєва та області.

22 травня 2019 р. відбулася 100-я зустріч на Відкритому інформаційно-просвітницькому майданчику «Новий Миколаїв» на тему: «Якою сьогодні повинна бути дієва стратегія міста та реформ».

Учасниками зустрічі стали члени коаліції «Миколаївська регіональна платформа реформ (МРПР)», представники влади, а також експерти, що просувають ключові національні реформи України в громадах Миколаївщини.

Зустріч розпочалася з представлення логотипу МРПР (розробник – Тетяна Павлова, учасник ГО «Успішне місто Миколаїв»). Голова цієї громадської організації Алла Ряжських презентувала 3 варіанта логотипу МРПР:

Варіант 1:

Варіант 2:

Варіант 3:

Після жвавого обговорення прийнято за основу третій варіант, що кий після деяких виправлень незабаром буде представлено миколаївцям.

Учасник зустрічі – голова Експертно-громадської ради миколаївського виконавчого комітету Артем Ващиленко звернув увагу на те, що на логотипі представлено силует Святого Миколая, а засідання майданчика відбувається 22 травня в день літнього Миколая, який є покровителем нашого міста.

На майданчику відбулася жвава розмова про стан, виклики успішності та перспективи формування дієвої стратегії розвитку міста, що врахує інтереси всіх жителів.

Модератор зустрічі – Михайло Золотухін, відповідальний секретар МРПР, директор ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» нагадав присутнім про участь громадськості міста в розробці попередніх проектів Стратегії, зокрема було зроблено акцент на проекти, розроблені БФ «ЛАСКА» у 2013 р. та Агенцією розвитку Миколаєва у 2016 р.

Учасники зустрічі обговорили «Дорожню карту реформ у Миколаївській області», розроблену МРПР в контексті деяких проектів, що вже реалізуються, а саме: проектів МРПР у сфері урбаністики, річного проекту «Громадська префектура для ефективних місцевих бюджетів», що з травня 2019 р. реалізує ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Олег Абрамов, член експертно-громадської ради, голова ГО «Українське товариство оцінювачів землі», акцентував увагу на спаді зацікавленості громадськості до проблем екології.
Вікторія Лапшина, виконавчий директор ВБО «Ініціатива заради життя», зосередила увагу на важливості роботи з такими верствами населення як люди, що звільнюються з місць позбавлення волі, в контексті забезпечення безпеки міста.

Михайло Золотухін поділився досвідом м. Вінниці з розробки експертами «Дорожньої карти» вирішення комунальних проблем.

Директор департаменту економічного розвитку Миколаївської міської ради Тетяна Шуліченко проінформувала учасників засідання про найближчі плани робочої групи з розробки Стратегії, орієнтовний план заходів із застосуванням інструментів комунікаційної складової.

Слід відзначити, що зустріч на Відкритому інформаційно-просвітницькому майданчику «Новий Миколаїв» відбулася традиційно в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького та стала 100-ою за рахунком. Нагадуємо, що майданчик був створений у 2013 р. саме для об’єднання дій громадськості з метою вирішення актуальних проблем життєдіяльності міста та формування стратегічних напрямків його розвитку.

Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>