Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Тренінги перед першими виборами в ОТГ проходять на Миколаївщині

Координатором проектів ОБСЄ в Україні проведено по Миколаївській області серію інформаційно-роз’яснювальних зустрічей перед першими виборами в новостворених ОТГ, які відбудуться 30 червня. Зустрічі з тренерами ОБСЄ пройшли в населених пунктах Березнегуватської, Вісунської, Горохівської, Лоцкінської, Снігурівської та Сухоєланецької ОТГ.


Досвідчені тренери – спеціалісти з децентралізації та виборчого процесу обговорювали з громадськими активістами, членами виборчих комісій, працівниками виконкомів, кандидатами в депутати місцевих рад наступні питання:

  • ЧИМ ВІДРІЗНЯЄТЬСЯ ОТГ ВІД ЗВИЧАЙНОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ
  • НОВІ ПОВНОВАЖЕННЯ ТА НОВІ РСУРСИ ДЛЯ ГРОМАДИ
  • ЯК ГРАМОТНО КЕРУВАТИ ГРОМАДОЮ ТА ЯК КОТРОЛЮВАТИ ВЛАДУ В ГРОМАДІ
  • ПОКРАЩЕННЯ НАДАННЯ ПОСЛУГ
  • АДМІНІНСТРАТИВНО-ТЕРИОРІАЛЬНА РЕФОРМА
  • ОСОБЛИВОСТІ ВИБОРЧОГО ПРОЦЕСУ НА МІСЦЕВИХ ВИБОРАХ

Під час зустрічей відбувалася ділова гра, де учасники моделювали громадські обговорення та діяльність депутатів місцевої ради по вирішенню місцевих питань в умовах об’єднаної територіальної громади.

Учасники і тренери оцінювали роль децентралізації в Україні, визначалися, наскільки успішно проходять секторальні реформи. Майже одностайно, не залежно від населеного пункту та роду занять — учасники тренінгів відзначали проблему поганого стану доріг, як головну проблему, що стоїть на заваді повноцінного розвитку як місцевого самоврядування, так і підвищення якості надання послуг населенню.
В цілому інформативні зустрічі пройшли на мажорній ноті. У мешканців новостворених об’єднаних територіальних громад, які взяли участь у цих тренінгах, розширилося бачення про власні можливості та ресурси, механізми їх застосування за для створення більш комфортних умов проживання у власній громаді.
Наступні тренінги заплановано:

  • 18 червня – Мигіївська ОТГ (Первомайський район) у приміщенні Мигіївського будинку культури
  • 19 черная —Новомар’ївська ОТГ (Братський район) у примищенні Братської районної бібліотеки (Братське)
  • 20 червня – Калинівська ОТГ (Єланецький район) у приміщенні Калинівської музичної школи;
  • 21 червня – Софіївська ОТГ (Новобузький район) у приміщенні Софіївської сільської ради;
  • 22 червня – Вільнозапорізька ОТГ (Новобузький район) у приміщенні Вільнозапорізької сільської ради;
  • 21, 22 та 23 червня – Новобузька ОТГ у приміщенні Новобузької міської ради.

Подати заявку на реєстрацію у заході можна за цим посиланням: https://docs.google.com/forms/d/15pp5ASuW9dsHPJUBC6fGYMN6VuJOUJHNp7Ln3YzZ4aA/edit
Координатор проектів ОБСЄ реалізує проект «Підтримки належного врядування в місцевих громадах як складової реформи децентралізації» за підтримки урядів Федеративної Республіки Німеччини, Королівства Норвегія та Литовської Республіки.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>