Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Практики та ресурсні можливості для громадських префектів Херсонщини

Обговорили у «Медіа-центрі 30 липня 2019р. з експертами «Мережі Ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії», що необхідні для долання безкарності та становлення належного самоврядування у м. Херсоні.

 

Запрошуємо громадянські організації Херсонщини також підписати меморандум щодо створення коаліції #Громадська префектура у Херсонської області!

Представники ГО «Причорноморський центр політичних і соціальних досліджень», ГО «Європейський вєктор розвитку, ГО «Транспорт херсонщини», БФ  «ЦСІТ ім.. С. Джобса, ГО» фундація ім. А Вірлича» — ініціатори формування коаліції #Громадська префектура у Херсонської області обговорюючи результати громадянських ініціатив, що реалізовано за грантовою, консультативною, навчальною підтримкою ФРММ 2015-2019 років, зазначили що викликом є правовий нігілізм місцевих посадовців, що з одного боку не надають вчасну та достовірну інформацію за запити публічної інформаці, а з іншого виконують вимоги національного законодавства у сфері підзвітності місцевих бюджетів лише на 50%.

На що представник Уповноваженого з прав людини у Херсонській області Оксана Тропіна запропонувала сервіз з оскарження загаданих адміністративних правопорушень місцевими посадовцями.

За результатами дискусії директор ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»  Михайло Золотухін казав

 «..Маємо свято «не слухняності» місцевих посадовців  Херсону та місцеве само мордування замість місцевого самоврядування.

 Причиною є брак дієвості системи контролю як з боку державних і фіскальних органів  так і депутатів з громадськістю — такий діагноз причин хвороби від громадських префектів. 

За їх поданням Херсонське управління південного офісу Державної аудиторської служби у 2019 році запланувала аудиторську перевірку виконавчих органів Херсонської міської ради у сфері благоустрою, транспорту фінансів.

Пані Оксана! Ми приймаємо сервіс від Уповноважених з прав людини. У Миколаєві ми звернемось до Ваших колег. Сподіваємось, що разом ми вилікуємо місцеве самоврядування!!.»

 Відео виступу директора ФРМММ. Золотухіна  

У другої частині круглого столу презентовано конкурс грантів «Громадська префектура для ефективних місцевих бюджетів півдня України» та набір громадянських активістів і медіа у  «Школу громадських префектів» ФРММ за кошти  NED, що сесії якої відбудуться: 

Умови грантового конкурсу та набору на навчання  http://frgn.mk.ua/?p=10766.

 Запрошуємо потенційних грантерів прийняти участь у «Школі громадських префектів»!!! Змістом повного навчального курсу є:

  • три дводенних семінарів тренінгів у Миколаєві, Одесі, Херсоні
  • один вебінар з питань візуалізації публічних даних і успішних адвокаційних комунікацій у соціальних медіа .

Дати проведення та тематика тренінг-курсу в:

29-30 серпня 2019р. у м. Миколаєві. Зміст тренінгу: бюджетний процес в Україні. Як знайти інформацію про місцеві бюджети. Ефективність використання коштів і як її оцінити. Дослідження бюджетного процесу потребам громади. Оцінка ціни управлінських і громадських послуг. Як використовувати результати аналізу для ефективності бюджету. Значення правдивої інформації про бюджет і важливість перевірки даних. Типові помилки при інформуванні жителів про бюджет. Як відомо писати про бюджет. 

05-06 вересня 2019 в м. Одеса. Зміст тренінгу: моніторингова, адвокаційна діяльність. Можливості демократії участі для ефективності місцевих бюджетів. 

12-13 вересня м Херсоні. Зміст тренінгу:  Розробка проектів для подачі на конкурс грантів. Природа адвокасі. Приклади компаній в сфері проектів (уроки, досягнення) Планування, моніторинг та оцінка компанії. Створення плану дій компанії. Ресурси. Ризики. Можливості. Комунікація.

Організатори компенсують іногороднім учасникам географії конкурсу проживання,проїзд (автобус, поїзд не вище класу купе). Всі учасники забезпечуються харчуванням та унікальними роздатковими матеріалами. Кількість учасників обмежена.

При надходженні анкет, що перевищує можливості проекту пріоритет по даті надходження.

 

Реєстрація учасників тренінгу за посиланням:  https://docs.google.com/forms/d/1Zzrv_HiY0c05A7mERk1RK3vNph05mKRPi_i1GwMYEnA/edit

Заявки потенційних учасників тренінгів до 26 серпня 2019р.

З питань участі у навчанні та підписання меморандуму звертатись: 

Михайло Золотухін, директор ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» fondnikol@gmail.com, тел.//факс (0512) 47-38-79. 

Артем Чайковський, менеджер ГО «Причорноморський центр політичних і соціальних досліджень» (херсонський круглий стіл) E-mail: kyi.notkie@gmail.com, тел. (099)508-666;

 

Прес-служби ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» та ГО «Причорноморський центр політичних і соціальних досліджень»

____________________________________________________________

Круглий стіл відбувся в рамках проекту ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» http://frgn.mk.ua на тему: «Демократія та законність для ефективних місцевих бюджетів на півдні України» за підтримки NED (м. Вашингтон, ОК, США).

Проект реалізується в партнерстві з ГО «Суспільний добробут»  (м. Южне Одеської області), ГО «Причорноморський центр політичних і соціальних досліджень» http://pcpsd.blogspot.com (м. Херсон) та в рамках діяльності мережі «Ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>