Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Як громадські префекти оздоровлять місцеві фінанси

Саме це 29-30 серпня 2019 р. на першої сесії «Школи громадських префектів»  ФРММ» вивчали 19 представників місцевих громадських груп 8-ми місцевих громад півдня України.

Фото-звіт . Навчальні матеріали 

Тренер — фінансовий експерт ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» Тетяна Золотухіна людською мовою розповіла як 

  • Знайти інформацію про місцеві бюджети;
  • З публічних джерел зрозуміти ціни га муніципальні управлінські послуги;
  • Оцінити ефективність використання коштів громади та відповідність потребам громади;
  • Інформувати мешканців про ефективність місцевого бюджету.

Враження випускників навчання:

Інна Полякова, керівниця южненської ГО «Суспільний добробут»:

«.. Як не крути, але без розуміння бюджетного процесу, вміння аналізувати місцевий бюджет — громадськість суттєвого впливу на покращення якості життя громади не матиме. 

У нас, на жаль, тотальне нерозуміння всього, що стосується публічних фінансів. Це дає змогу владі розкрадати бюджетні кошти, а опозиційним до влади особам — маніпулювати людьми, надаючи неповну інформацію в своїх інтересах.

І це болюче питання, тому що обізнаних в бюджетних питаннях громадських активістів дуже мало. Але сподіваюся поповнити їх ряди — саме тому останній рік поглибилася в цю тему. Дуже вдячна Фонду за надані можливості!..»

А представниця ГО «Антикорупційний штаб» Анастасія Дубогрій додала у фейсбуці:

«Безумно интересный тренинг по «бюджетам». Шикарные знания, отлично собранная информация, прекрасный и опытный лектор» -.

Програма першої сесії «Школи громадських префектів».

Випускники Школи підготують та протягом 2019 р- 20 р. реалізують відповідні ініціативи у своїх громадах за коуч та грантовою підтримкою експертів команди проекту #Громадська префектура. Умови грантового конкурсу http://frgn.mk.ua/?p=10879.

Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Навчання у «Школі громадських префектів» проводитися в рамках проекту ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» http://frgn.mk.ua на тему: «Демократія та законність для ефективних місцевих бюджетів на півдні України» за підтримки NED (м. Вашингтон, ОК, США).

Проект реалізується в партнерстві з ГО «Причорноморський центр політичних і соціальних досліджень» http://pcpsd.blogspot.com (м. Херсон), ГО «Суспільний добробут» (м. Южне Одеської області), та в рамках діяльності Мережі Ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>