Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Громадські префекти для належного місцевого самоврядування

Не добрі місцеві дороги, благоустрій та брак ефективності витрат коштів громад є наслідком бездіяльності державної системи контролю!

Належне врядування, підзвітність і прозорість є переважно у мріях реформаторів. Реальність — правовий нігілізм місцевих посадовців, депутатів.

Саме тому Верховна Рада IX скликання у вересні розгляне адміністративно-територіальну реформу України. В її рамках районні та обласні держадміністрації замінять префектурами. Інститут префектів – це представництво центральної влади, яке задає стратегічний вектор і має функцію нагляду та контролю.

А ось інститут громадських префектів вже діє як коаліція громадських організацій з Миколаєва, Вознесенську та Баштанської міської і Березанської селищної ОТГ.

Відверта розмова з директором ГО «Фонд розвитку Миколаєва» Михайлом Золотухіним та експерткою ГО «Антикорупційний штаб» Анастасією Дубогрій у програмі «Радіодень» Українського радіо: Миколаїв  про те:

  • Як лікує згадані хвороби від #ГромадськаПрефектура та як це вже помогло ефективності і прозорості місцевих бюджетів;
  • Як захистили інтереси миколаївців на якісні муніципальні послуги;
  • Яку грантову, навчальну, коуч- підримку можуть отримати громадські префекти на півдні України.

Дякуємо Андрію Тюренкову та команду Українського радіо: Миколаїв за професійність та систему медіа підтримку становлення Громадської префектури!

Умови конкурсу грантів ФРММ за кошти NED на http://frgn.mk.ua/?p=10879 .

Пост — реліз з матеріалами учасників міжрегіональної конференції, що відбулась у липні 2019 на http://frgn.mk.ua/?p=10830 .

Пост-реліз з матеріалами навчання місцевих громадянських актвстів, посадовці та депутатів з питань запровадження системи внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту в органах місцевого самоврядування на http://frgn.mk.ua/?p=10817 .

Презентація на тему: Антикорупційна карта ремонтів від ГО «Антикорупційний штаб».

 

Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» 

______________________________________________________________________

Нагадуємо, що методичну, навчальну, коуч, грантову підтримку становлення коаліції Громадська Префектура здійснює ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» в рамках проектів, що реалізуються за підтримки #ПосольстваСШАвУкраїні, #NED, #УрядуВеликоїБританіїта та #IRF в рамках діяльності коаліцій «Миколаївська регіональна платформа реформ», Мережа ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>