Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

У Березанській ОТГ буде антикорупційна ЕКО — система! (Реліз)

Само так порозумілись громадські активісти з місцевими депутатами і посадовцями у Міжнародний день боротьби на святкуванні Міжнародного дня боротьби корупцією 9 грудня, що відбувся в антикорупційному кафе ГО «ЕКО. Березань».

19 учасників «антикорупційного кафе» рекомендували виконкому та депутатам затвердити антикорупційний пакет рішень, що підготовлено командою селищного голови Валерія Хоміцького за експертною допомогою Мережі ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії» з райрадою і виконкомами та винесено на розгляд грудневої сесії.

Мер ОТГ запевнив зібрання, що селищна рада найближчим часом ухвалить «Антикорупційну програму об’єднаної територіальної громади Березанської селищної ради на 2019 – 2021 роки та Порядок запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у Березанській селищній раді та її виконавчих органах» розміщено на офіційному сайті ОТГ https://rada.info/upload/users_files/04376624/f935199711237a0a85da0ccd8db520cb.docx .

«… Прийняття радою пакету рішень стане першим важливим кроком по формування Антикорупційної ЕКО- системи» у ОТГ. Буде налагоджена системна діяльність місцевих посадовців і депутатів по доланню причин корупції на місцевому рівні.

Уповноважений по запобіганню корупції допоможе налагодити належне врядування. Навчанні посадовці забезпечать вчасне розміщення проектів та місцевих на офіційному сайті, публічне подання декларацій та зменшить їх практику конфлікту інтересів. Буде підтримана представників діяльність громадянського суспільства по антикорупційної експертизі місцевих рішень та антикорупційної освіти мешканців.

Дуже вдячні партнерству з Березанською райрадою, виконкомами Березанської, Коблівської ОТГ та Миколаївським місцевим центром ПВПД…».

Додав директор ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» Михайло Золотухін.

Експерти Мережі за допомогою презентацій та відео розповіли про причини корупції, суть конфлікту інтересів. В обговоренні активну участь активісти ГО «ЕКО Березань» Михайло Галаев , Світлана Таран, Олена Волкова, заступник голови райради Олексій Сидорчук, та представниця Миколаївського місцевого центру БВПД Вікторія Царьова

Прес-служби ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» та ГО ЕКО.Березань» 

Діалог за дружньою кавою відбудеться за підтримки проекту «Посилення децентралізації: антикорупційні політики для нових об’єднаних територіальних громад», що реалізується ГО «Чернігівський Центр Прав Людини» при партнерстві з ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» , ГО «ЕКО Березань завдяки фінансовій підтримці Уряду Великої Британії та в рамках діяльності «Мережі ресурсних центрів із розвитку м. Миколаєва».

Круглий стіл є черговим заходом проекту «Дієві механізми гармонійного розвитку сіл в об’єднаних територіальних громадах Миколаївщині», що реалізується Фондом при партнерстві з Миколаївською облрадою, Миколаївською ОДА згідно на виконання технічного завдання  3.2.1.4. Плану заходів з реалізації у 2018-2020 роках Стратегії розвитку Миколаївської області на період до 2020 року.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>