Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Важливий крок до належних паспортів бюджетних програм м. Миколаєва 2020 р

Зробили головні розпорядники бюджетних коштів за рекомендаціями аудиту ,що здійснив Департамент фінансів при партнерстві з експертами коаліції  #ГромадськаПрефектура.

Так прокоментував подію координатор коаліції, заступник голови робочої групи Миколаївського міського голови з питань демократичності і ефективності бюджетного процесу у м. Миколаєві Михайло Золотухін:

«..Майже усі головні розпордники бюджетних коштів (ГРБК) сприйняли зауваженя та рекомендації аудиту щодо 81% (34 з 42 ГРБК) показників бюджетних програм . А саме ГРБК:

Планують уточнити результативні показники 22 бюджетних програм; 

Дали обгрунтовані пояснення щодо показників 10 бюджетних програм; 

Визнали помилки/доцільність економічного обгрунтівання  2 х бюджетних програм.

З іншого боку, 4 ГРБК ще мають заперечення  до зауважень аудиту по показників 19% (8- з  42 ) проблемних бюджетних програм. Вони аргументують:

Відповідністю вимогам законодавства України  показників шости бюджетних програм;

Існуючою практикою при формуванні двох бюджетних програм.

Тепер є можливість вирахувати ціни на муніципальні послуги управлінські послуги  та зрозуміти на скільки вони змінились у порівнянні з попередніми 2019, 2018 та 2017 році. Зроблено ще один крок до прозорості та підзвітності бюджетного процесу….». 

Нагадуємо , що результати аудиту у обговорили на робочої нараді з керівниками головним планових служб та відповідальними працівниками головних розпорядників коштів міської  громади. http://frgn.mk.ua/?p=11386 .

Згідно офіційного листа Департаменту фінансів матеріали аудиту та результати наради були направлені головним розпорядникам бюджетних кошті. Усі питання, були відпрацьовані 

Докланіше узагальнення реакції головних розпорядників бюджетних коштів у таблиці .

Прес- служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва

Експертний супровід внутрішнього аудиту проведено в рамках проекту «Внутрішній контроль та аудит – як основа підвищення ефективності місцевих бюджетів у 4-х регіонів України», якій реалізує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за підтримки Уряду Великої Британії та в рамках ініціативи #ГромадськаПрефектура «Мережі ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії».

Партнери проекту: ГО «Центр Доброчин» (м. Чернігів); ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» (м. Сєверодонецьк Луганська область); ДОГО «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>