Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Антикорупційні політики в громадах на фінішній прямій у 8 областях України

Мережа Ресурсних Центрів з розвитку місцевої демократії продуктивно використовує свій час у карантинний період і продовжує створювати сприятливе антикорупційне середовище у пілотних об’єднаних громадах Волинської, Львівської, Одеської, Херсонської, Миколаївської, Луганської, Дніпропетровської та Чернігівської областей.

👉 Менська ОТГ, Чернігівська область
👉 Деснянська ОТГ, Чернігівська область
👉 Кіптівська ОТГ, Чернігівська область
👉 Смідинська ОТГ, Волинська область
👉 Тростянецька ОТГ, Львівська область
👉 Шабівська ОТГ, Одеська область
👉 Воскресенська ОТГ, Миколаївська область
👉 Кочубеївська ОТГ, Херсонська область
👉 Вербівська ОТГ, Херсонська область
👉 Нижньодуванська ОТГ, Луганська область
👉 Могилівська ОТГ, Дніпропетровська область

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

📍 Це передбачає запровадження та застосування антикорупційних політик на місцевому рівні, роз’яснення діючого антикорупційного законодавства, надання ефективних публічних інструментів нагляду та підвищення рівня обізнаності громадян і формування антикорупційної свідомості.

Так для чого ж потрібно місцевій владі приймати документи щодо антикорупційної політики, а активним мешканцям адвокатувати прийняття?
 Допомагають попередити порушення законодавства у сфері запобігання корупції
 Систематизують вимоги законодавства для місцевої влади
 Робота місцевої влади стає прозорішою
 Громада впроваджує хороші практики врядування та є привабливою для інвесторів
 Грантодавці підтримують проекти громади, адже вони впевнені, що інвестовані кошти не «осядуть» в кишенях чиновників
 Мінімізують ризики притягнення до відповідальності уповноважених осіб у сфері місцевого самоврядування
 Допомагають працівникам, депутатам місцевої ради розуміти вимоги законодавства у сфері запобігання корупції та не вчиняти порушення

Які документи прийняти?
 Антикорупційна програма (програма заходів із запобігання корупції/програма запобігання корупційним правопорушенням)
 Положення (порядок) про запобігання та врегулювання конфлікту інтересів

💥Антикорупційні програми – перелік заходів і діяльності, яка передбачена в законодавчих актах для органів публічної влади (ЗУ «Про доступ до публічної інформації», «Про запобігання корупції», «Про публічні закупівлі», «Про службу в органах місцевого самоврядування» та інших), а також додатково визначені місцевою радою заходи.

💥Конфлікт інтересів — приватний інтерес особи, що виконує службові чи представницькі повноваження, впливає/може вплинути на об’єктивність чи неупередженість прийняття нею рішень, вчинення чи невчинення дій під час виконання зазначених повноважень. У положенні здійснюється деталізація розділу V закону для роботи на рівні громади.

🗓 Протягом травня – червня, після послаблення карантинного режиму, пілотні громади готові офіційно прийняти на сесіях розроблені антикорупційні політики.

🥁📣Наразі перший цикл антикорупційної діяльності завершується, на черзі – просвітництво та допомога громадам. Влітку «антикорупційні десанти» проведуть навчальні та просвітницькі заходи — інтерактивні тренінги-майстерні з унікально-підібраним контентом для кожної громади учасника, Антикорупційні кава зустрічі та Антикорупційний ЛікБез #ЛікБезКор!

📌 Діяльність проходить в рамках проекту Центр Доброчин / Dobrochyn Center «Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні», що виконується за фінансової підтримки Програми МАТРА Посольства Королівства Нідерланди та у партнерстві з Мережею* Ресурсних центрів з розвитку місцевої демократії.

Волинський Інститут Права (Волинська область), Центр громадської адвокатури (Львівська область), Samoorg — Асоціація сприяння самоорганізації населення (Одеська область), Фонд развития г.Николаева (Миколаївська область), Политическая Херсонщина (Херсонська область), Громадська Ініціатива Луганщини (Луганська область), Центр Доброчин / Dobrochyn Center (Чернігівська область), Dcecrp (Дніпропетровська область).

Embassy of the Netherlands in Ukraine
#MATRA

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>