Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Взаємодія для ефективних видатків на благоустрій та охайність у м. Херсоні

Ініційовано коаліцією  #ГромадськаПрефектура за результатами двох громадських аудитів відповідності та ефективності діяльності міських комунальних підприємств  «Бюро естетики..»,  «Гарантія» ( далі МКП)  та відповідних підрозділів міськвиконкому

23 червня 2020 р. на платформі «Громадської ради при херсонському міському голові» відбувся перший раунд дискусії громадськості з місцевими посадовцями та робітниками згаданих КП. 

Учасники заходу дуже емоційно обмінялись своїми різними баченнями ситуації Посадовці пообіцяли дати предметні відповіді на кожну з пропозицій громадських префектів. І це дає надію на створення міським головою робочої групи з напрацювання кроків по підвищенню ефективності інвестицій місцевого бюджету у МКП

Відео https://youtu.be/Kp0dtuDji2g?t=109 

Так прокоментувала результати діалогу голова ГО «Розвиток» Анна Парфьонова:

«Нажаль поки маємо від МКП  «Гарантія» судебник позів щодо захисту честі та гідності  https://hgi.org.ua/article.php?id=1700&fbclid=IwAR1Ubcb4QU3UN3ymsLTJ4ffJLO_ahNrcea-CbCvt6IgxYZfpMq8uwVeLiec за результатами презентації нашого моніторингу на лютневому круглому столі. А дві відповіді посадовців поки демонстрували не повне розуміння наших пропозицій.  І пре ця я надала свій реліз на нашому сайті 

Але сьогодні ми почули , що ми таки отримаємо предметні відповіді по суті наших пропозицій . І ми у нових листах уточнили пакет рецептів для розгляду робочою групою. Так маємо надію, що нас почують…»

Нагадаємо, що важливим кроком міста до прозорості та ефективності бюджетних видатків є виконання січневого розпорядження херсонського міського голови №3р «Про оприлюднення інформації щодо діяльності комунальних підприємств територіальної громади м. Херсона» на виконання вимог ст.78 Господарського кодексу України.

А так прокоментувала подальші плани голова ГО «Громадські префекти Херсону»  Ірина Бродовська:

По-перше,  ми закликаємо міського голову  та депутатів прибрати дублювання функція КП «Господарська організація «Бюро естетики міського середовища та зовнішньоїреклами» та  Управлення естетики і зовнішної  реклами херсонськї міської ради. Длячого наш аудити має макет послідовних кроків.

По – друге , просимо керівника Виконкому повністю виконати  розпорядження Міського голови на забезпечення  оприлюднення всієї інформації стосовно  створених херсонських комунальних підприємств (станом на 23.06.20- виконано). 

При цьому ВІТАЄМО,. що вже данні подеяким  МКП розміщуються на окремих сторінках кожного  підприємства http://www.city.kherson.ua/c/ekonomichna-sfera/s/komunalni-pidpriyemstva-teritorialnoyi-gromadi-m-hersona

 

Матеріали громадських круглго столу від громадських префектів:

  • Анни Парфьоновій – голови ГО «Розвиток». Тема: «КП «Гарантія» та інші. Припинити та попередити гарантовані втрати бюджетних коштів». 

Аналітична записка .  Оглядова стаття http://frgn.mk.ua/?p=11488 ; Презентація 

  • Ірини Бродовської— голови ГО  «Громадські префекти Херсона». Тема: Громадський аудит видатків бюджету м. Херсону на Управлінням естетики та зовнішньої реклами Херсонської міської ради (УЕтаЗР) та КП «Бюро естетики..» 

Аналітична записка. Оглядова стаття http://frgn.mk.ua/?p=11501; Презентація 

Прес — служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» — координатора коаліції «Громадська префектура

Захід проводиться за результатами громадських аудитів , що проведено ІГ «Розвіток» та ГО «Громадські префекти Херсона» при підтримці ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за кошти NED (Вашингтон, ОК, США) та в рамках діяльності коаліції «Громадська префектура.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>