Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Як біднякам Березанщини знайти правду без витратних судових тяганин?

Запрошуємо медіа; представників органів місцевого самоврядування, громадськості Березанської ОТГ на круглий стіл за результатами соціологічного дослідження, що відбудеться о 9-45, у середу 11 листопада 2020 р. у Березанській районній раді (вул. Центральна, 33, смт. Березанка)
У програмі круглого презентація та експертне обговорення висновків та рекомендацій соціологічного дослідження «медіабельних» потреб пенсіонерів, безробітних, осіб з особливими потребами та загалом малозабезпечених мешканців сіл соціально незахищених мешканців сіл та центру Березанської селищної громади. Значна кількість мешканців нашої громади залишається без правосуддя, бо не мають грошей не суди та адвокатів. В рамках проєкту «Правоспроможна громада», ми вирішили дослідити цю проблему і провели соціологічне дослідження. Під час круглого столу, ми презентуємо результати дослідження, воно проводилось з жовтня по вересень 2020 року у всіх населених пунктах Березанської ОТГ. Метою дослідження було: виявити у соціально-вразливої категорії мешканців селищної громади рівень потреб в медіації та визначити «медіабельні проблеми» — правові проблеми, які можуть бути вирішені альтернативним позасудовим способом за допомогою медіації. Саме тому ми бажаємо з залученням експертів обговорити, як саме вдосконалити доступ до правосуддя з допомогою медіації* для пенсіонерів, безробітних, осіб з інвалідністю та малозабезпечених, соціально незахищених мешканців сіл та центру Березанської селищної громади. *Медіація – це структурована процедура врегулювання спору за участі нейтрального посередника (медіатора), який підтримує сторони у досягненні ними взаємовигідного рішення. Медіація має добровільний, а не зобов’язальний характер: сторони за власним бажанням можуть припинити медіацію або продовжити її. У разі виникнення запитань, звертайтеся до Олена Вартанян на адресу: fondnikol@gmail.com або за телефоном +38 (0512) 47-38-79. Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» — координатора команди програми #Правоспроможнагромада у Березанській селищній ОТГ У складі команди програми #Правоспроможнагромада у Березанській селищній ОТГ: ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва (координатор), Виконком Березанської селищної ради, ГО «Еко.Березань», Миколаївський місцевий центр БВПД. Круглий стіл за результатами анкетування відбудеться в рамках програмами дослідження Березанської селищної ОТГ Миколаївської області, за підтримки програми «Правоспроможна громада», що реалізується ГС «Мережа правового розвитку» за підтримки МФ «Відродження», ВБФ «Українська фундація правової допомоги», Координаційного центру з надання правової допомоги та мережі правових клубів Pravokator.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>