Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Лиманівські рецепти для Стратегії Березанської ЕКО — громади

17 лютого 2021 р. у с. Лимани відбулась фокус – група за першими результатами громадської експертизи стратегічної екологічної оцінки Стратегії розвитку Березанської ОТГ на період 2020 – 2024 роки (далі СЕО).

Ії учасники погодившись, з нагальністю рекомендації СЕО щодо врятування еко — системи і біорізноматтія Березанського лиману та запропонували ініціювати експертизи ґрунтових вод василівського і лиманівського округів на предмет їх корисності для мешканців і потенційних інвесторів у лікувальну/туристичну галузі громади.

Відкривачі захід, представник селищної ради Дмиро Делюк зазначив важливість думок краєзнавців та екологів усіх старостинських округів щодо нагальних екологічних проблем об’єднаної селищної громади та рецептів їх вирішення.

Директор ФРММ і координатор коаліції #ГромадськаПрефектура Михайло  Золотухін  так презентував перші результати та проект аналітичної записки СЕО  .

Краєзнавець, голова ЕКО – Березань, і депутат селищної ради Олексій Сидорчук звернув увагу на можливість застосування лікувальних можливостей мінеральної води, сілі та грязей лиману для розвитку еко — туризму.

Нагадуємо, що лютневу серію фокус – груп в усіх округах громади ініціювала робоча група селищного голови за першими результатами СЕО. 

Перша фокус- група відбулась 5 лютого 2021 р. у Матиясове  http://frgn.mk.ua/?p=12140.

Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Серія фокус-груп СЕО у старостинських округах Березанської громади відбувається за підтримки проекту «Дієва стратегія для гармонійної Березанської ЕКО — громади», що реалізується ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» (далі ФРММ) за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Європейського Союзу в рамках грантового компоненту проєкту EU4USociety.

EU4USociety – спільний проєкт Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу, що спрямований на посилення залучення, сталості, спроможності, актуальності та впливу українського громадянського суспільства у вирішенні актуальних внутрішніх, регіональних та глобальних викликів.

Проект реалізується ФРММ спільно з Березанською селищною радою, ГО «ЕкоБерезань» та ВГО «Національний екологічний центр України», з КУ РЛП «ТИЛІГУЛЬСЬКИЙ» в рамках діяльності коаліції #ГромадськаПрефектура у складі Мережі ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>