Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Екологічні та інші виклики розвитку Краснянського округу у Березанськії громаді

Обговорили  17 представників громадськості, освітян, закладів культури та посадовці старостату на фокус — групі, що відбулась 17 лютого за першими результатами громадської експертизи стратегічної екологічної оцінки Стратегії розвитку Березанської ОТГ на період 2020 – 2024 роки (далі СЕО).

На думку учасників обговорення, забруднення Березанського лиману та р. Сосик є наслідком як зношеності систем водовідведення та і брак контролю владою/правовий нігілізм домогосподарств які зливають стоки у теплотраси та у грунт.

Відкривачі захід, представник селищної ради Дмиро Делюк зазначив важливість думок  приєднаних сільрад  для ЕКО- модернізації Стратегії оновленої селищної громади  та запросив висловити свої думки як на фокус — групі, так і заповнивши анкети для підприємців та мешканців.

Директор ФРММ і координатор коаліції #ГромадськаПрефектура Михайло  Золотухін  так презентував перші результати та проект аналітичної записки СЕО  .

 «..У Стратегії ОТГ бракує завдань, заходів та проектних ідей щодо вирішення екологічних питань. Такими питаннями є відновлення бірозноматтія ; забезпечення водою та долання стихійних звалищ».  Проект аналітичної записки СЕО 

Відбулось бурхливе обговорення нагальних завдань, які потрібно враховувати у програмно-планових документах громади. Так виконкому запропонували вирішити як пакет застарілу проблем колишньої сільської ради  по забезпеченню теплом закладів культури і якістю  місцевих доріг, так і таких поточних питань як забезпечення миючими засобами дитячого садку та проектором школу.

Нагадуємо, що лютневу серію фокус – груп в усіх округах громади ініціювала робоча група селищного голови за першими результатами громадської експертизи.

Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Серія фокус-груп СЕО у старостинських округах Березанської громади відбувається за підтримки проекту «Дієва стратегія для гармонійної Березанської ЕКО — громади», що реалізується ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» (далі ФРММ) за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Європейського Союзу в рамках грантового компоненту проєкту EU4USociety.

EU4USociety – спільний проєкт Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу, що спрямований на посилення залучення, сталості, спроможності, актуальності та впливу українського громадянського суспільства у вирішенні актуальних внутрішніх, регіональних та глобальних викликів.

Проект реалізується ФРММ спільно з Березанською селищною радою, ГО «ЕкоБерезань» та ВГО «Національний екологічний центр України», з КУ РЛП «ТИЛІГУЛЬСЬКИЙ» в рамках діяльності коаліції #ГромадськаПрефектура у складі Мережі ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>