Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Виклики Дмитрівського округу на шляху до Березанської ЕКО — громади

 

Обговорили 24 представників громадськості, освітян, закладів культури та посадовці старостату на фокус — групі, що відбулась 03 березня за першими результатами громадської експертизи стратегічної екологічної оцінки Стратегії розвитку Березанської ОТГ на період 2020 – 2024 роки (далі СЕО).

На думку учасників, болючими еко – проблемами округу є руїна річці Сосик разом зі ставками, якість питної води, відсутність системи роздільного збору твердих побутових відходів та знищення лісосмуг.

Відкривачі захід, представник селищної ради Дмиро Делюк зазначив важливість думок  приєднаних сільрад для ЕКО- модернізації Стратегії оновленої селищної громади та запросив висловити свої думки як на фокус — групі, так і заповнивши анкети для підприємців та мешканців.

Директор ФРММ і координатор коаліції #ГромадськаПрефектура Михайло Золотухін так презентував перші результати та проект аналітичної записки СЕО  .

«..У Стратегії ОТГ бракує завдань, заходів та проектних ідей щодо вирішення екологічних питань. Такими питаннями є відновлення бірозноматтія ; забезпечення водою та долання стихійних звалищ».  Проект аналітичної записки СЕО .

Відбулось бурхливе обговорення нагальних завдань, які потрібно враховувати у програмно-планових документах громади. Так виконкому запропонували вирішити  пакет застарілих проблему колишньої сільської ради. Нагальними завданнями є як забезпечення водою так і якість місцевих доріг.

Нагадуємо, що лютневу серію фокус – груп в усіх округах громади ініціювала робоча група селищного голови за першими результатами громадської експертизи.

Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Серія фокус-груп СЕО у всіх старостинських округах Березанської громади відбувається за підтримки проекту «Дієва стратегія для гармонійної Березанської ЕКО — громади», що реалізується ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» (далі ФРММ) за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Європейського Союзу в рамках грантового компоненту проєкту EU4USociety.

EU4USociety – спільний проєкт Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу, що спрямований на посилення залучення, сталості, спроможності, актуальності та впливу українського громадянського суспільства у вирішенні актуальних внутрішніх, регіональних та глобальних викликів.

Проект реалізується ФРММ спільно з Березанською селищною радою, ГО «ЕкоБерезань» та ВГО «Національний екологічний центр України», з КУ РЛП «ТИЛІГУЛЬСЬКИЙ» в рамках діяльності коаліції #ГромадськаПрефектура у складі Мережі ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії.

 

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>