Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Виклики та шляхи до доброї освіти у оновленої Коблевській громаді

Обговорили посадовці і депутатами разом з представниками  громадськості/освітян тузлівського та українського округів на нараді, що відбулась 4 березня за першими результатами громадського аудиту коаліції #ГромадськаПрефектура.

Відкриваючі захід, секретар сільської ради Світлана Талоха підкреслила важливість аудита для напрацювання ефективної моделі, що забезпечить належну якість освіти у як в в центрі так і віддалених селах. Саме це є умовою створення робочих місць у селах та повернення молоді у село. 

Також пані Світлана зазначила, що нагальними завданнями команди проекту є саме професійний аналіз викликів та напрацювання дієвої стратегії за безпосередньою участю представників всіх округів громади модернізації системи освіти. ».

Методистка коаліції та експертка ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» Театяна Золотухина презентувала учасникам експертного обговорення висновки громадського аудиту стану освіти у всіх округах громади.

Учасники заходу з округів та посадовці зауважили , що ще необхідно уточнити деякі параметри видатків бюджету з урахуванням зростання мінімальної заработньої плати . А керівник відділу освіти Коблівської ОТО Іл’я Мангул пообіцяв надати більш повну офіційну інформації щодо тарифікації освітніх послуг у 20201 р .

Учасники наради спланували серію березневих медіацій них зустрічей з елітами всіх округів Коблівської громади

Прес — служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Нарада є заходом проекту «Добра освіта у гармонійних громадах Березанщини», що реалізується ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» за підтримки МФ «Відродження» та при партнерстві з ГО «ЕКО. Березань», Березанською районною радою та виконкомами Березанської, Коблівської ОТГ та Миколаївським місцевим центром ПВПД в рамках діяльності Мережі із розвитку місцевої демократії та коаліції #ГромадськаПрефектура.

Метою проекту є підвищення спроможності місцевого самоврядування для створення дієвої системи з надання якісних публічних послуг у закладах дошкільної та загальної освіти на основі застосування механізмів місцевої демократії та медіації для досягнення ясності та порозуміння представників периферії та адміністративних центрів 2-х ОТГ Березанщини щодо:

  •  Суті реформи системи надання освітніх послуг;
  • Оптимальної мережі закладів освіти згідно вимог національного законодавства;
  • Пріоритетності, перспективності та ефективності видатків на виконанню відповідних власних повноважень ОМС у сфері забезпечення функціонування мережі з дошкільних закладів освіти та шкіл різних ступеней та підпорядкованості (опорний заклад-філія) в ОТГ району.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>