Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Другий раунд «Школи креативного туризму»

Другий раунд «Школи креативного туризму»

 

Розпочався нещодавно для майбутніх засновників причорноморського кластеру #СкіфськийВсесвіт у приміщенні музею археології Миколаївського національного університету ім м. Сухомлинського.

Учасниками першого модулю 9-ти денного червневого раунду Школи стали 21 представники з 8-ми місцевих громад Миколаївщини: Миколаївської, Баштанської, Березанської, Галицінівської, Коблівської  Снігурівської, Новодеської та Южноукраїнської.

Протягом трьох днів місцеві краєзнавці, художники, народні ремісники, популяризатори традиційної кухні, виноробства, організаторів тематичних фестивалів  за допомогою тренерів Кирилом Горбенко та Олександром Дудюком з’ясовували відповідні можливості  нематеріальної історічної і культурної спадщини для розвитку місцевих громад.

Інтерв’ю команди проекту по завершенню навчання першого модулю другої групи

Кирило Горбенко, коуч та тренер, старший викладач кафедри історії МНУ імені В.О. Сухомлинського. Керівник археологічної експедиції городища «Дикий Сад»:

«Головна ідея нашого проєкту – через розвиток креативного туризму зберегти нематеріальну культурну спадщину. 

Ми запропонували ідею «Скіфського Всесвіту», як об’єднавчу ідею, яка збирає у єдиний маршрут різноманітні стартапи з креативного туризму, що включають такі сфери як гастрономія, ремесла та всесвіт.

Поселення «Дикий Сад» ми плануємо перетворити на центральну локацію з креативного туризму у місті Миколаєві».

Фото –К. Горбенко

Олександр Дудюк, історик, комунікатор, тренер проєкту: 

«На заняттях ми намагалися дати розуміння учасникам навчання, що звичні, звиклі чи маловідомі промисли, технології чи традиції можуть буди цікавими іншим людям, особливо іноземним туристам.  

З учасниками проєкту ми намагаємося винайти їх унікальний культурний продукт, який потенційно може стати туристичним стартапом. 

Попереду ще багато роботи, але деякі стартапи в туризмі вже проглядаються».

Фото –О. Дудюк

 

Навчальні матеріали блоку 1

Сюжет про Школу креативного туризму на ТРК «Сатурн»  https://www.youtube.com/watch?v=kl8tctJ1Tts 

Михайло Золотухін, директор  Фонду розвитку міста Миколаєва, имплементатор  проекту #THC в Україні : 

«Проєкт «Туризм, Спадщина та Творчість» на основі стартапів з елементів нематеріальної культурної спадщини покликаний створити транскордонний туристичний маршрут.

 В ньому задіяні Болгарія, Грузія та Україна. 

Це вже друга група, в якій ми проводимо навчання. Сподіваюся, що з обох груп слухачів ми зможемо сформувати багато цікавих стартапів з креативного туризму 

Ми  вдячні слухачам Школи за активність і креативність. Сподіваємось, що на основі Ваших проектів буде сформовано причорноморський кластер #СкіфськийВсесвіт!.». 

Фото –М. Золотухіна

Запрошуємо медіа відвідати навчання що відбудеться з 9-30 до 16-30 з 16 по 18 та з 22-24 червня у к 322 головного корпксу МНУ ім.. В. О. Сухомлинського!

Нагадуємо, що протягом 9-ти травневих днів  26 представиків креативного туризму Ольшанської , Вознесенської, Миколаївської громад прощли подібне 72 годинне навчання. Реліз з матеріалами на http://frgn.mk.ua/?p=12483 .

Унікальну навчальну програму  «Школи креативного туризму» сформовано командою проєкту «Туризм. Спадщина та Креативність» — Tourism, Heritage and Creativity (#ТHC). 

Після закінчення тренінгів їхні учасники мають змогу війти у пул 9-ти переможців отримати часткове фінансову підтримку до 1,5 тисячі євро на реалізацію своїх ідей в рамках конкурсу стартапів у згаданих сферах.

У разі виникнення питань, звертайтеся до Маріанни Капусткінної за адресою: fondnikol@gmail.com  або за телефоном +38 (0512) 47-38-79, Viber 050 547 81 35.

Прес-служба ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва».

«Школа креативного туризму» відбулась в рамках межах проєкту «Туризм. Спадщина та Креативність» — Tourism, Heritage and Creativity (#THC), що реалізує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за підтримки Georgian Arts and Culture Centre, Tbilisi (GE) за кошти Програми Black Sea Basin (Subsidy Contract No.BSB 1130).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>