Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

На Березаншині з’явилась перша ГІМНАЗІЯ…ТАШИНСЬКА

Саме таке рішення прийняла селищна рада  за  результатами  аудиту системи освіти що провела коаліція #ГромадськаПрефектура.

Це стало важливим кроком порозуміння щодо моделі у Березанській селищній громад на виконання резолюцієї травневих громадських слухань у с. Прогресівка Ташинського округу.

Так прокоментувала рішення начальниця місцевого освітнього відділу Анастасія Смоляк:

«З метою якісного надання послуг загальної середньої освіти відповідно до вимог Законів України «Про освіту» та «Про повну загальну середню освіту» визнана доцільність зміни типу закладів загальної середньої освіти. І ця робота буде проводиться поступово. 

Таким чином заплановано, що як гімназія (1-9 класи) з 01 вересня 2022 року буде функціонувати  Ташинський ЗЗСО, у складі якого Ташинський ЗДО як структурний підрозділ. 

Буде здійснений підвіз учнів та вихованців Прогресівського ЗЗСО та ЗДО до Ташинського ЗЗСО у зв’язку з ліквідацією даного закладу».

Методистка коаліції #ГромадськаПрефектура, експертка ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» Татьяна Золотухина так прокомендувала рекомендації громадського аудиту:

«Без оптимізації мережі освітніх закладів Березанської громади не матиме шансів не тільки на соціально-економічний розвиток а опиниться на межі виживання. А саме:

По — перше, Маємо останні два роки навантаження на місцевий бюджет майже 70 %. 

По – друге, Малокомплектні школи та дитячі садочки перетворюються з закладів освіти в заклади працевлаштування освітян;

По — третє, Держава також не збирається утримувати таку місцеву освітуЗ 1.09.2024р, вступає в силу норма про трирівневу систему загально-середньої освіти.

І умовою отримання державної субвенції є реформування органами місцевого самоврядування системи освіти. Саме тому вітаємо згадане рішення Березанської  селищної ради. Сподіваємось, що це стане початком реалізації  дорожньої карти  освітньої реформи.»

Нагадаємо, що для формування  рекомендацій громадського аудиту у 2020р  в усіх округах громади була проведена серія «нарад порозуміння». http://frgn.mk.ua/?p=12067 .

Прес — служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва».

Громадській аудит проведено в рамках проекту «Добра освіта у гармонійних громадах Березанщини», що реалізується ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» за підтримки МФ «Відродження» та при партнерстві з ГО «ЕКО. Березань», виконкомами Березанської, Коблівської місцевих рад та Миколаївським місцевим центром ПВПД в рамках діяльності Мережі із розвитку місцевої демократії та коаліції #ГромадськаПрефектура.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>